Medimagazin logo

Doç. Dr. Serdar Nasır: Karardan mutluyuz

Hacettepe Üniversitesi'nde çift kol ve çift bacak nakli yapılan 27 yaşındaki Şevket Çavdar'ın ölümünün ardından Kompozit Doku Nakli Merkezi'nin ruhsatının iptal edilmesi kararı yargıdan döndü.
Kaynak: AKŞAM - Doruk ÇAKAR
Doç. Dr. Serdar Nasır: Karardan mutluyuz
Doç. Dr. Serdar Nasır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Komisyonu'nun iptal kararının ardından mahkemeye başvuran Hacettepe Üniversitesi'ne iyi haber geçtiğimiz günlerde geldi. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, 'ruhsat iptali' işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.


KARARDAN MUTLUYUZ
AKŞAM'a konuşan organ nakillerinden sorumlu Doç. Dr. Serdar Nasır, karardan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Nasır, 'Ruhsatımız iptal edildiğinde kamuoyunda bu durumun 'mesleki bir hatadan kaynaklandığı' algısı oluşmuştu. Oysa ki Bakanlığın iptal gerekçesinde de mesleki bir kusurdan bahsedilmemiş sadece nakil öncesi yapılması gereken bazı bürokratik işlemlerde hata olmasından dolayı olduğu bildirilmişti. Mahkemenin kararıyla bu algıyı yıkmış olduk. Yürütmeyi durdurma kararı ile hem bizim haklılığımız ispatlandı hem de önümüzdeki süreç için hastalara umut oldu. Yüz ve kol nakilleri için sırada bekleyen hastalarımızın mağdur edilmemiş olması da bizler için sevinç kaynağıdır.' 

serdar
nasır:
karardan
mutluyuz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir