Medimagazin logo

Darp edilen doktor kalp krizi geçirmişti! Sıcak gelişme

Kars'ın Selim ilçesinde darbedilen aile hekimi Ercan Şentürk'ün Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Yoğun yoğun bakımda takip edilen Şentürk'ün baypas ameliyatı olacağı öğrenildi
Kaynak: AA
Darp edilen doktor kalp krizi geçirmişti! Sıcak gelişme
Ercan Şentürk
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezi'nde görevliyken dün uğradığı darp sonucu Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gönderilen ve burada kalp damar cerrahisi yoğun bakım servisinde takip edilen 65 yaşındaki Şentürk'e baypas ameliyatı yapılacak.

Aile hekimi Şentürk, AA muhabirine, yaşadığı olayın etkisinden kurtulamadığını anlattı.

Olayı tasvip etmediğini söyleyen Şentürk, "Keşke olmasaydı, hiç istemediğimiz olay. Onun sonucunda buradayım. Aniden saldırdılar, sabahki bir şeyden, terbiyesizliğinden ötürü uyarmıştım. O zoruna gitmiş, bir saat sonra geldi kapıyı kapatıp ölümüne bana giriştiler, dövüldük. Ortada ciddi bir şey yoktu. Ne söylesem bilemiyorum. Sözle bir şey olmaz, insanların terbiyeli, eğitimli ve ahlaklı olması lazım. Şikayetçi henüz olmadım, fırsatım olmadı." diye konuştu.

 

Bu mesleğe gönlümü verdim, keşke vermez olsaydım

Şentürk ayrıca, DHA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sabah muayene ettiğim hastadan elini cebinden çıkarmasını söyledim. O sözümü herhalde hakaret kabul etmiş. Ben saat 10.30 civarında hastaları bitirmiş odada tek oturuyordum. Aniden iki kişi baskın yaptı, kapıyı kilitleyip saldırdılar. Planlamış gelmişler. Odada dövdüler. Beni hiç kimse kurtarmadı, neredeyse içeride ölüyordum. Yarım saat dayak yedim. Birçok hastayı tedavi ettim. Bu mesleğe gönlümü verdim, keşke vermez olsaydım. Ama son pişmanlık fayda etmez artık. Şikayetçiyim. Neredeyse ben öldürüyorlardı. Aniden olunca boş bulundum kendimi de savunamadım" 

 

Bypas yapılacak

Kalp damar cerrahisi kliniğinde görevli uzman doktor Rojhat Yasin Kılıç ise Şentürk'ün baypas ameliyatı olmak üzere kendilerine yönlendirildiğini belirterek, "Normalde acil baypas ameliyatına alınması gerekiyor ama geçirdiği krizin etkisinden dolayı ameliyat da riskli olduğu için kalbi dinlendirmek adına yoğun bakımda takip ediyoruz. Uygun bir günde ameliyatını yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kars'ın Selim ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezi'nde dün, 15 yaşındaki lise öğrencisi B.C. muayene olduktan sonra istediği raporu alamayınca aile hekimi Ercan Şentürk ile tartışmış, daha sonra ağabeyi Serkan C. ile merkeze gelmişti.

Tartışmada doktor Şentürk'ü darbederek yaralayan Serkan C. ile kardeşi, polislerce gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen ağabey tutuklanmış, lise öğrencisi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kars'ta darbedilen doktor kalp krizi geçirdi: Durumu ağır

kars
erzurum
doktor
kalp krizi
sagliktasiddet
Yorum (8)
hekim osman
ölümden dönen bu mesklektaşımızın bu olaydaki olası bir kusurunu sinsi sinsi araştıran kurumlar var mıdır sizce de?
25
Cevapla
Yine serbest
iki kişi saldırıyor dövüyor, biri serbest bırakılıyor neden? yazıklar olsun...
14
Cevapla
Murtaza Kurt
keşke karşılık verseydin meşru müdafadan ceza almazdın.
8
Cevapla
Emekli Hekim
hasta bir köpek bile yarasını iyileştiren kişiye minnet duyuyor, onu koruyor,ısırmıyor. bu yapılan nasıl birşeydir?
Cevapla
süzer
artık ilçede dr dövdük diye gezer bu ıkı zibidi ..sahipsizlik ne kötü....hekim sahipsiz sağlıkçı sahipsiz...artık muayene odası masa nın altına ...biber gazı..v.s koymak şart oldu..
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir