Medimagazin logo

Cumhurbaşkanından TTB Başkanı'na sert tepki: Yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız

TTB'ye sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TTB başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum." dedi
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanından TTB Başkanı'na sert tepki: Yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi.

Meslek örgütlerinde yeni yapı çalışmaları hızlandırılacak

Erdoğan, TSK'nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ilişkin ise şöyle konuştu:

Bilindiği gibi sınır ötesi Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği başkanıyla ilgili yargı harekete geçmiştir. Ayrıca bu ismin üzerinde de çalışmalarımızı yürütecek gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Terör örgütün diliyle konuşarak ülkesine ve ordusuna alçakça bühtan eden böyle bir şahsın adı Türk ile başlayan bir kurumun başında olmasının milletimizin her bir ferdini rahatsız ettiğine inanıyorum. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarına ve mahkemelerin vereceği kararlara göre hem bu kişiyle hem de bu kurumla ilgili gereken adımlar atılacaktır. Bu çerçevede ilgili bakanlarımıza Tabipler Birliği başta olmak üzere meslek örgütlerinde yeni bir yapıya geçilmesine yönelik mevzuat çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdik. 

Meslek örgütlerini ideolojik saplantılarının borazanı haline getiren terör örgütü destekçilerini buradan temizleyerek bu yapıları kuruluş amaçların uygun faaliyetlere yoğunlaştırmakta kararlıyız.

ttb
cumhurbaskani erdogan
ttb baskani
yasal duzenleme
Yorum (10)
Şanslı Mustafi
türk adını silmeye bahane bulundu.
8
Cevapla
TTB Bizimdir, Meslek Örgütümüz, Evimizdir
ttb adının değiştirilmesi yerine başkanın değiştirilmesinin daha doğru bir karar olacağı inancındayım. ttb başkana çağrımdır hekimlere ve meslek örgütümüze daha çok zarar vermeden istifa et.ttb çatısı altında mesleki dayanışma ile ttb ye ve hekimlik mesleğine hak ettiği itibarı kazandıracağız.
15
Cevapla
TC
@şanslı mustafi yillar önce kurumlarin önündeki̇ tc si̇li̇ndi̇, şi̇mdi̇ de bahaneyle bunu si̇li̇n
2
Cevapla
Nrş
gedeceği düşünüyorum olanı biteni değerlendiriyorum kimler kimlerle hangi topluluğu oluşturmuş nelere yol açmış ülkeye millete ne acılar yaşatmış bakıyorum erdoğan sonuna kadar haklı.bekim yetkim yok deliyim ben olsam yeryuzunden silerim bu ülkede yaşayıp bu millete kurşun sıkan katleden ne varsa.
6
Cevapla
doktor doktor
sayın cumhurbaşkanım sizi destekliyorum. yapılan bu suç ve iftira eylemlerinin hukuken karşılığını vereceğinizi temenni ediyorum. bizde düzgün bir ttb istiyoruz.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir