Medimagazin logo

Çalışma, çocukluk çağında grip varyantlarına maruz kalmanın bağışıklık yanıtını artırdığını ortaya koyuyor

Avustralya ve ABD'den araştırmacılar, çocukluk döneminde farklı influenza B varyantlarına maruz kalan yetişkinlerin, yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde bu suşlara karşı daha güçlü bağışıklık tepkileri gösterdiğini keşfetti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çalışma, çocukluk çağında grip varyantlarına maruz kalmanın bağışıklık yanıtını artırdığını ortaya koyuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Avustralya ve ABD'den mikrobiyologlar ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan uluslararası bir ekip, influenza B'nin varyantlarına maruz kalan çocukların yetişkin olduklarında aynı türe karşı daha büyük bir bağışıklık tepkisi sergilediklerini buldu.

Nature Microbiology dergisinde yayımlanan çalışmada, 1917 ve 2008 yılları arasında grip hastalarından toplanan ve yaklaşık bir yüzyıla yayılan serum örnekleri analiz edildi.

Çalışma, belirli grip türlerine erken yaşta maruz kalmanın yetişkinlikte aynı türlere karşı bağışıklık sağlayabileceğine dair uzun süredir devam eden inancı doğrulamayı amaçlıyordu.

Benzer suşlara daha yüksek bir tepki

Ekip, ABD ve Avustralya'dan 1.499 serum örneğinde antikor seviyelerini ölçerek, antikorların en çok katılımcıların çocukluk dönemlerinde (genellikle beş ila on yaşları arasında) baskın olan grip türlerine karşı yoğunlaştığını ortaya koydu.

Bu bulgu, erken dönemde maruz kalmanın bağışıklık sisteminin daha sonra aynı influenza B suşlarına nasıl tepki vereceğini etkilediğini ve çocuklukta karşılaşılan benzer suşlara daha yüksek bir tepki verildiğini gösterdi.

Bu araştırmanın sonuçları grip salgını yönetiminde devrim yaratabilir. Yeni salgınlara karşı bağışıklığı olan bireylerin belirlenmesi, yaygın aşılama ihtiyacını azaltarak hastalığın yayılmasını yavaşlatabilir ve etkisini azaltabilir.

grip
bagisiklik
cocukluk donemi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir