Medimagazin logo

Birinci basamak hekimler için Obezite İle Mücadele El Kitabı hazırlanacak

Türkiye Halk Sağlığı Kurumundan duyuru...
Birinci basamak hekimler için Obezite İle Mücadele El Kitabı hazırlanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bulaşıcı olmayan hastalıklar, günümüzde dünyadaki en büyük salgınlardan biridir. 2008’de meydana gelen ölümlerin %63’üne (36 milyon insan) bulaşıcı olmayan hastalıklar neden olmuştur. Bu ölümlerin yaklaşık %80’i düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana gelmiş ve 70 yaş altı en yüksek mortalite ise bulaşıcı olmayan hastalıklara bağlı olarak meydana gelmiştir.

 

Fazla kilo ve obezite yüzünden her yıl en az 2,8 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Kalp hastalığı, felç ve diyabet riskleri; beden kütle indeksinin (BKİ) artmasına bağlı olarak giderek artmaktadır. BKİ’nin artması da belli kanserlere ilişkin riski artırmaktadır.

 

Ülkemizde görülme sıklığı giderek artan obezite ile mücadele için Bakanlığımız ve Başkanlığımız tarafından 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazetede Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” yürütülmektedir. Program kapsamında 4-6 Temmuz 2012 tarihlerinde Ankara’da “Birinci basamak hekimler için obezite ile mücadele el kitabı hazırlık çalıştayı” düzenlenmektedir.

birinci
basamak
hekimler
için
obezite
i̇le
mücadele
el
kitabı
hazırlanacak
Yorum (1)
gölgelice
El kitabı hazırlandı görev tamamlandı, yakında dağıtılır,; obezite modası da böylece geçer gider. Bizim bakanlığın birşeylerle mücadelesi hep moda şekindedir, Bir yazı, bir genelge, bir kitap, işlem tamam; sonu ne olursa olsun.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir