Medimagazin logo

Bir hekim neden yan dal yapar?

Medimagazin okuyucu köşesine gelen bir mesaj, sabit ek ödemede yapılan zammın üniversitedeki yan dal hekimlerini etkileyip etkilemediği bilinmezliğine değinerek, yan dal hekimlerinin acil düzenleme talebini ortaya koydu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Bir hekim neden yan dal yapar?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yan dal uzmanları ve asistanlarının artırımlı taban ödeme katsayıları, yan dal uzmanları için yüzde 100, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlar ve araştırma görevlileri için yüzde 50 artırılmasını ön gören Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 30 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenlemede kapsam dışında kalan üniversitedeki yan dal hekimleri bu duruma tepkili..

Medimagazin'in okuyucu köşesine gelen mesajda şunlar yer aldı:

"10 gün sonra yan dal sınavı olacak önceki sınavda kadroların yalnızca yarısı dolmuştu, bu sınavda ne olacağı meçhul. 

6 yıl tıp eğitimi ,en az 4 yıl ihtisas,3 yıl ise yan dal.. Hepsi için ayrı ayrı olan mecburi hizmeti saymıyorum bile. Peki bunun karşılığında ne oluyor? 

Yan dal kazanan hekim yan dal süresinde ana dal uzmanından az performans alıyor. Geçen hafta sabit ek ödemede yapılan zam üniversitedeki yan dal hekimlerini etkiliyor mu bilinmiyor.

Eğer etkilemezse üniversiteler ağır bir darbe alır. Özellikle üniversitedeki yan dal hekimleri acil olarak bir düzenleme bekliyor.."

Ek Ödeme Yönetmeliği'nde değişiklik Resmi Gazete'de: Taban ödeme katsayıları artırıldı


 

yan dal uzmani
hekim
doktor
universite hastanesi
ek odeme
Yorum (26)
M. B
bir de 3.derece ve altı memursanız ve tus, dus veya ydus kazanarak üniversitede asistanlığa başlamışsanız dereceniz 4 e düşürülüyor, 3600ek göstergeniz 2300 e düşüyor, yeşil pasaport hakkınız elinizden alınıyor. bunun yasal gerekçesini yazılı açıklayan veya bu yanlışlığı düzeltmeye çalışan biri yok.
17
Cevapla
se
mecburi̇ hi̇zmet kaldirilmali, i̇hti̇yacin olduğu yerlere sözleşmeli̇ doktor atamasi yapilmali.
10
Cevapla
Mert poyraz
eger ana dal branşınız yada calıştıgınız yer sıkıntılı değil ise yan dal yapmak enayilik
11
Cevapla
Yorumsuz
mesleğimiz bataklık gibi,gittikçe ,çırpındıkça batıyorsun
13
Cevapla
drata
şu şartlarda yan dal yapmak tamamen anlamsız. mecburi kalkmadan, maaş yada maddi düzenlemeler olmadan yan dalcı bulmak zor. kadrolar yine boş kalacak.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir