Medimagazin logo

Bakanlık, göz enfeksiyonlarını incelemek için İzmir'e heyet gönderdi

İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastanesi'nde yapılan sekiz katarak ameliyatı sonucunda yaşanan göz enfeksiyonlarını incelemek için Sağlık Bakanlığı Ankara'dan İzmir'e heyet gönderdi.
Bakanlık, göz enfeksiyonlarını incelemek için İzmir'e heyet gönderdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Heyet, İzmir İl Sağlık İl Müdürlüğü'nde basın toplantısı yaparak yaşanan olayla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan katarakt ameliyatlarında sekiz hastanın kör olduğu iddilarıyla ilgili inceleme başlatıldığını belirten Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Doc Dr İrfan Şencan, "Pseudomonas Aeruginosa adı verilen bir hastalık. Ayfon'daki ile aynı, ancak binde 1-2 oranında görülen bir vaka." dedi.
 
Teknik açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Şencan, incelemelerin sürdüğünü, henüz enfeksiyonun neden kaynaklandığına dair kesin bir şey olmadığını ifade ederek bu araştırmalar sonucunda gerekli açıklamaların yapılacağını söyledi. Şencan "Araştımalar neticesinde enfeksiyonun lenslerle mi kullanılan solisyon mu yoksa başka bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belirlenecek. Araştırmalar devam ediyor." dedi.
 
Geçtiğimiz günlerdeki Afyon'daki vakaaların hatırlatılması üzerine ise Şencan, Afyon'daki hastalıkla aynı olduğunu söyledi. İddiaların araştırıldığını, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini belirten Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Komisyon Başkanı Prof Dr Öztürk de, "Pseudomonas Aeruginosa adı verilen bir hastalık. Şu anda henüz bir üreme görülmüyor. Ameliyatla ilgili tüm süreçler inceleniyor. Neden kaynaklandığına dair kesin bir bulgu yok." şeklinde konuştu.
 
Soru üzerine Prof Dr Öztürk, "Lenslerle bir ilgisi kesin bir şüphe yok. Bir hastada zaten hiç lens kullanılmamış. Ama sıvılarla ilgili incelemeler devam ediyor. Burada ortada bir solisyon var. Ameliyat ve sonrası bütün süreçler inceleniyor. Kullanılan damla, soliyonlar, sıvıların hepsi inceleniyor." diye konuştu. Hastalarda enfeksiyona neden olan şeyin henüz tespit edilemediğini belirten Prof Dr Öztürk, bu gibi vakaların dünyada bin bir gördüğünü de kaydetti.
 
Hastanede toplatılma kararı bulunan 'Solisyonun bulunduğu' konusuna açıklık getiren Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr Saim Kerman ise, bunların toplatıldığını ancak buradaki bu olup olmadığı bilinmediğini araştırmaları devam ettiğini kaydetti.Kalitesiz malzeme kullanıldığı konusuna ise Kerman, CE belgeli malzemeler kullanıldığını açıkladı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Klinik Şefi Şeyda Uğurlu, 8 hastanın görme yetisini kaybedip kaybetmeyeceği konusunda henüz birşey söylemenin mümkün olmadığını, tedavi süreci devam ettiğini belirtti. Polikliniği kapatılırken hastalar ise Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi Tıp fakültesi hastaneleri ile Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı.
bakanlık
göz
enfeksiyonlarını
incelemek
için
i̇zmir'e
heyet
gönderdi
Yorum (2)
dr.kimbıl
suçlamak çok kolay,gazetelerde malzemelerin birden çok kullanıldığı vs vs ifadelerine yer verilmiş..burada hata dr veya hastanede değil paket denilen şeyin!sgk tarafından kuşa çevirilip sonrada 3 kuruşa 5 köfte isteyen zihniyetindedir.
0
Cevapla
selim ileri.
Ucuz etin yanisi siyah olur.SGK nerede ise üste para isteyecek durumda.Her şeyi tam dört dörtlük kullansan zaten amaliyat 500 tl ye mal olur.Ama sgk sana 350 veriyor.Bu hesap her yerde şaşar ve şaşacakta..Birde burada çifte standart var.Olay özelde olduğunda vay verilebilecek en ağır cezayı vereceğim,o yeri kapatıyoruz falen filan ama olay kamu hastanesinde olunca bakıyoruz inceliyoruz böyle şeyler olabilir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir