Medimagazin logo

Anne ölüm nedenleri tartışılacak

Sağlık Bakanlığı, Adana'da 'Anne Ölümlerini Önleme Sempozyumu' düzenleyecek.
Anne ölüm nedenleri tartışılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Sağlık Bakanlığı, Adana'da 'Anne Ölümlerini Önleme Sempozyumu' düzenleyecek. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi konferans salonunda 24-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyuma AÇSAP Genel Müdürü Uzm. Dr. Rifat Köse de katılarak, Türkiye'de anne ölümlerinde gelinen durumu anlatacak. 
 
Sempozyumda AÇSAP Genel Müdürü Uzm. Dr. Rifat Köse 'Türkiye'de Anne Ölümleri', İl Sağlık Müdürlüğü AÇSAP Şube Müdürü Dr. Hanife Enç 'Adana'da Anne Ölümleri', Doç. Dr. Ebru Tarım 'Anne Ölümü Tanımı, İstatistikleri ve Nedenleri', Yrd. Doç. Dr. Selim Büyükkurt 'Uterus Atonisi', Prof. Dr. Cüneyt Evrüke 'Kan ve Kan Ürünleri Transfüzyonu', Prof. Dr. Fatma Tuncay Özgünen 'Adana İlinde Anne Ölüm Vaka Sunumları', Doç. Dr. Murat Api 'Plasenta Yapışma Yeri Anomalileri', Opt. Dr. Meltem Aksu 'Uterin Rüptür', Doç. Dr. Ahmet Kale 'Plasenta Dekolmanı ve Plasenta Previa İlişkili Anne Ölümleri', Op. Dr. Hakan Nazik 'Anne Ölümünde Emboli: Tanısı, Nedenleri&, Op. Dr. Ayşe Parlakgümüş &Total Anne Ölümlerinin İçerisinde İntihar, Cinayet, Trafik Kazası, Düşme, Yangın, Zehirlenme Gibi Sebeplerin Değerlendirilmesi', Yrd. Doç. Dr. Bülent Haydardedeoğlu 'Preeklampsi Nedenli Anne Ölümlerinde Tanı ve Tedavi', Yrd. Doç. Dr. A. Barış Güzel ise 'Anne Ölümüne Neden Olan Septik Şok Tanısı, Nedenleri, Tedavisi' konulu birer sunum yapacak. 
 
Vali İlhan Atış'ın da katılacağı bildirilen sempozyuma Adana, Mersin, Antakya, Kahramanmaraş, Niğde, Gaziantep ve Osmaniye il sağlık müdürleri, kamu, üniversite ve özel hasta nelerin kadın ve doğum hastalıkları uzmanları da katılacak. 
anne
ölüm
nedenleri
tartışılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir