Medimagazin logo

Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı yazdı

Anayasa Mahkemesi Tam Gün Yasasında gerekçeli kararını bitirdi.
Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararı yazdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Üniversite Hastaneler Birliği'nin 6. toplantısı Eskişehir Anadolu Üniversitesinde yapılıyor. Toplantıya YÖK üyeleri, üniversite rektörleri, dekanları, başhekimleri ve diğer yöneticileri katılıyor.

 

Üniversite hastanelerinin sorunlarının tartışıldığı ve özellikle üniversitelerde uygulanacak performans yönetmeliğinin son rötuşlarının atıldığı toplantıyı Medimagazin Genel Yayın Yönetmeni Dr.İbrahim Ersoy izliyor.

 

Anadolu Üniversitesinde ayrıca Anayasa Mahkemesi başkanı ve üyelerinin de katıldığı "Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı" konusunda bir sempozyum düzenlendi. Üniversite Hastaneler Birliğinin toplantısıyla aynı kampüste yapılan sempozyumda Dr.İbrahim Ersoy'un aldığı bilgilere göre Anayasa Mahkemesi Tam Gün Yasası konusunda gerekçeli kararını bitirdi. Gerekçeli kararın Aralık ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

 

Üniversitelerin nasıl bir performans sistemi uygulayacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve yaşanan tartışmalar toplantı sonrası Medimagazin'de yer alacak.

anayasa
mahkemesi
gerekçeli
kararı
yazdı
Yorum (5)
İG.
Sağlık bakanının kehaneti tutmadı: "...yazamazlar yazamıyorlar" demişti bir ön sayfada. Kışkırtmış olabilir mi? Reste rest olabilir mi? Bilmiyorum. Sonucun kimi memnun edeceiğni birlikte göreceğiz. Benim için artık önemi yok. Benzin zamlandı demişler Temel'e: "Beni ilgilendirmez. Ben herzaman 5 liralık benzin alıyorum" demiş...
0
Cevapla
S.L
Gerçekten açıklamayı çok merak ediyorum insan hakları falan diyeceklerde... Kaç aydır evde işsiz oturan uzman bir hekim olarak tam gün yasası çıkmış ve uygulamaya geçmiş olsaydı işimden olmayacaktım. Tamam kazançları düşen insanlar olabilir bu uygulama ile ama bunların haklarından bahsederken işsiz kalan hekimlerin haklarına kim sahip çıkacak...Şu an mesai sonrası yani 16 dan sonra hekimler dışarıda çalışabilmekteir. Devlette çalışan Lab uzmanlarıda bu sayede dışarıya diploma falan verebilmektedir iş verende belki ordan ihale alır 3-5 hasta fazla gelir sigortasını yapmaya gerek yok gibi birçok sebepten onları tercih etmektedir...Diploma verdim arada da uğrayayım desende 4 ten sonraya laboratuvarlarda zaten işin önemli bir yüzdesi bitmiştir. Değerlendirmeler akşam 4 ten sonrayı beklemezki..Herkez feryat figan oldu tam gün olurmu diye ,ttb tebrik mesajları atarken bizlere ben o arada bu yasadan nasibimi alıp evde oturmaya başlamıştım... Tam günün eksikleri olabilir belki özelde çalışacak pratisyen hekim sıkıntısı veya başka bir takım eksikler ama bunlarada elbet çözüm bulunurdu. Maalesef bencil bir meslek grubuyuz. Sanki tam gün çıksaydı insanlar çok mağdur olacaktıda şimdi hiç mağdur olan olmadı.
0
Cevapla
rabia kaya
Başlık altında hatalı yorum girişleri mevcut:1-Sağlık bakanlığı kamu kurumlarında çalışan hiçbir hekim için -yeni- laboratuvar veya muayenehane işletme ruhsatı vermemektedir.2-Bir laboratuvar branş uzmanı için birden fazla laboratuvar işletme ruhsatı verilmemektedir.Bunun haricindeki tüm bilgiler maksatlı ve asılsız bilgidir.
0
Cevapla
h taş
üniversite sınavında %1 e gir daha sonra uzman olmak için tus sınavna gir başarılı ol hiçbir memuriyette olmayan bir şekilde(ne demek istediğim anlaşılıyor) asistanlık yap.Ondan sonra memurun ZENCİSİ ol.Olmuyor hak ettikleri maaşı aldıklarını ne gönlüm ne aklım kabul etmiyor.(Bir açıklama:ben doktor değilim )
0
Cevapla
S.L
Rabia beni yalancılıkla itham etmeniz çok gücüme gitti. Yönetmeliklere çok vakıf kendinizden emin yazmışsınız. Bende yaşadıklarımı yazdım sizinlede bilgilerimi paylaşabilirim mail adresim .........@mynet.com ancak sonrasında özür dilemenizi beklerim. Kamuda çalışan lab uzmanları üzerine yeni veya eski herneyse ruhsatlandırma yapılabilmektedir. En son çalıştığım kurumda da ben ordayken kamudan birisinin diploması kullanılıyordu şahsen kendisini 2 kere gördüm 1 seferinde 2 cümle konuştu diğerinde sekreterle konuştu gitti. Benim yerime anlaştıkları kişide kamuda çalışıyor. Ben son 8 ayın 5 ini işsiz geçirdim ondan önce de kamudaydım zaten,kamuda ilk atandığım hastane branşımdan o tarihte kadrosu olmayan bir yerdi ve pek çok yerde branşımdan hekim olmamasına rağmen o tarihte arka arkaya 2 kişi aynı yere atandık 2 kişi yarım dönerle çalıştık sonra kurumiçi ile atandığım ilçe hastanesinde de 2 kişi olduk kamuda kısmetim yok dedim ayrıldım,ancak özeldede hep sorunlar yaşadım bizi kadrosuz yere 2 kişi atayan kurumdan özelde kadro uymuyor diye çalışma izni alamadım, aynı yerde kamudan birisi rahatlıkla çalışırken sonraki işte kısmi zamanlı kadro diye çalışma izni alamadım.Bazı haksızlıkları belirtmek dışında ne maksadım olabilir. Ama bundan rahatsız olmanızı yadırgamadım maalesef haksızlıklar adaletsizlikler varsa bunların niteliğinden çok kimlerin etkilendiği önemli...( Olan muayenehanelere isteyerek ve gönüllü olarak gelen hastalara olacak..ne yazık ki,istedikleri doktorlara ulaşamayacaklar..16 dan sonra,hastanede 1 hekim mevcut olacak..Mesela bi hasta arasa " PARKDA GEZİYORUM, veya, EVDEYİM.. ZATEN BAKMAM YASAK SİZE" diyeceğiz.. BU YASA,SADECE MUAYENEHANECİLİK YAPAN BİZLERİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA, HASTALARIMIZI DA MAĞDUR ECEDEK.. ) yazılan bir yorumdan alıntı yaptım...Maalesef bencil bir meslek grubuyuz. Tam gün çalışmak tüm devlet memurları için geçerli olması gereken bir yasa..Bu yasanın eksiklikleri gedik verbilecek yerleri olabilir oralarıda bakanlık doldurabilir
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir