Medimagazin logo

Alaşehir Devlet Hastanesi yıl sonuna hazır

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde yapımı devam eden 200 yataklı devlet hastanesi inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.
Alaşehir Devlet Hastanesi yıl sonuna hazır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TOKİ tarafından Ilıca Mahallesi'ndeki 40 bin metrekarelik alana yaptırılan 7 katlı devlet hastanesinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Hilmi Güngör, hastane müdürü Ömer Ali Coşkun ve Ak Parti Alaşehir İlçe Başkanı Yaşar Çataldere ile 2009 yılı Ağustos ayından bu yana yapımı devam eden yeni hastane binasında incelemelerde bulunup, son durum hakkında bilgi aldı. Üstlenici firmanın inşaat mühendisi Süleyman Maden, yüzde 93'ü biten hastane binası inşaatının bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Maden, şu an ahşap ve alüminyum doğramaların takılmasına başlandığını da anlattı.
AK Parti Alaşehir İlçe Teşkilatı Başkanı Yaşar Çataldere, hastanenin tamamlandığında Alaşehir’in yanı sıra, Sarıgöl, Kula, Selendi ile Uşak'ın Eşme ve Denizli'nin Buldan ilçelerine de hizmet verecek bölge hastanesi konumunda olacağını söyledi. Çataldere son derece modern olacak hastanede 90'ı tek, 50'si çift, 10'u da suit oda bulunacağını belirtti. 200 kişilik kapasiteye sahip hastanede aynı anda 9 ameliyatın yapılabileceğine dikkati çeken Çataldere, “Ayrıca, 263 araçlık otopark ve 130 kişilik toplantı salonu da bulunacak” dedi.
Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Hilmi Güngör, hastanenin inşaatının bitmesiyle rahat bir nefes alacaklarını söyledi. Başhekim Güngör, “Şu an kullandığımız hastanemize yeni cihaz almıyoruz. Çünkü alınan cihazlar ve yapılan yatırımlar hastanenin devreye girmesiyle israf olacak. Şu an kapasitemiz yeterli olmadığı için, hastalarımızı zorunlu olarak başka yerlere sevk etmek zorunda kalıyoruz. Yeni hastane devreye girdiğinde her branşta doktor sayısı artacak. Hastalar doktor seçme şansını yakalayacak. Başka il ve ilçelere gitmeye gerek kalmadan, daha iyi sağlık imkanlarına kavuşulacak” diye konuştu.

alaşehir devlet hastanesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir