Medimagazin logo

Akdağ: Sağlık Bakanlığında çalışacak hekim bulamayız

Akdağ: Sağlık Bakanlığında çalışacak hekim bulamayız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CNN TÜRK’te Hande Fırat’ın sorularını yanıtladı. Akdağ, Bakanlıkta çalışan hekimlerin hastanelerdeki döner sermayeden yararlanmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Bakanlık merkezinde görevlendirmede eskiden de vardı.. Yani biz bir hastane başhekimini bakanlık merkezinde görevlendirebiliriz... Ücretini o hastane başhekimliğinden alıyorsa ondan alır bunu da tabi karşılamak lazım.

Siz diyelim ki Sağlık Bakanlığında genel müdür ya da genel müdür yardımcısısınız. Bu arada bir başhekim kazancı sizden fazla... O zaman Sağlık bakanlığında çalışacak kimse bulamıyoruz. Biz daha çok hekimlerle çalışıyoruz. Bütün bunlar işi peşkeş çekmekle ya da ballı kazanç sağlamaktan kaynaklanmıyor, bunları yaptığımız içindir ki kaliteli yönetimler oluşturuyoruz.
 

akdağ:
sağlık
bakanlığında
çalışacak
hekim
bulamayız
Yorum (26)
drhaso
siz sorulacak soruyu sormuyorsunuz sizin kurduğunuz kaliteli adaletli sistemde aynı ilde çalışan aynı branşa sahip aynı net performans puanıyla nasıl oluyorda bir uzman 1200 tl bir uzman 5000 tl alıyor onu açıklattırında toplum birazcık olsun bilgilensin. hiç bir çalışma koşulunu bu iki uzmanın belirleyemediği bu şarlarda nasıl oluyor? bakanım deseydiniz yoksa sorulacak ve sorulmayacak sorular diye listedenmi sordunuz?
0
Cevapla
Uzman Hekim
Koyarsınız bir mecburi hizmette oraya, bulursunuz. Zaten köle değil miyiz, hayatımız mecburen yapılan hizmetlerle geçiyor
0
Cevapla
CENGİZ
Hekimler sadece SB'da çalışmıyor ki? Kamuda olup SB dışında çalışan en az 3000 hekim var. Özelde çalışanlar çok daha fazla. Ne yazık ki SB dışında çalışan hiç bir kamu hekimine bir Allah'ın kuruşu Döner verilmiyor, sesleri duyulmuyor, görülmüyor, yok sayılıyor yıllardır..
0
Cevapla
Ertem Küçükgıdılı
Siz bu arpalığı kurduktan sonra 'halkını seven', 'dinine bağlı' hekim arkadaşlarınızdan göreve talip mutlaka olur. Yeni CEO, başhekimlik ve başhekim yardımcılığı kadrolarında nasıl entrikalar döndüğünü hepimiz gördük. Samimi bir abimizin dediği gibi 'biz islamı hareketi samimiyet sanmıştık. Meğerse parasızlıkmış'
0
Cevapla
orhan balkanöz
Bakan Bey, emekli hekimlerin durumu ile artık ilgilenmiyorsunuz.Doğru mudur?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir