Medimagazin logo

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Erol'un ölümünde hastane ve doktor hakkında suç duyurusu

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol'un bypass ameliyatından sonra vefatına ilişkin ailesi tarafından tedavi sürecinde ihmaller olduğu gerekçesiyle hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı.
Kaynak: DHA
AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Erol'un ölümünde hastane ve doktor hakkında suç duyurusu
AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, 24 Mayıs Cuma günü Antalya'da özel bir hastanede bypass ameliyatı olduktan sonra vefat etti. Erol'un ailesi, tedavi sürecinde çeşitli ihmaller yapıldığı gerekçesiyle hastane ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Ahmet Ali Erol'un damadı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alparslan Deniz, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, olaydan önce Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kontrol amaçlı anjiyo yaptırdıklarını ve tavsiye üzerine Antalya'da bir özel hastanede doktor T.B.'ye muayeneye gittiklerini belirtti. 

Kayınpederinin o sırada yatışının yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Deniz, "Kayınpederimin raporlarını gören hastanedeki kardiyoloji doktoru, hastanın elektif vaka olduğunu, acil hasta olmadığını, 2 adet sulandırıcı kullandığı için önce bu ilaçların kesilip, ilaçlar kesildikten en az 3- 5 gün sonra ameliyat yapılması gerektiğini, aksi taktirde ameliyatta kanamanın durmayacağını ve çok büyük risk olduğunu ifade etti. Ameliyatı yapan doktor ise 'Ben cerrahım o ne bilir, ben yarın ameliyatınızı yapacağım' dedi" ifadelerini kullandı.

"'Ben bisiklete biniyorum, şu anda konuşamam' dedi"

Cuma günü bypass ameliyatı yapıldıktan sonra doktorun kendilerine Ahmet Ali Erol'un sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, eve gitmeleri gerektiğini söylediğini aktaran Doç. Dr. Alpaslan Deniz, "Saat 22.00 sularında doktor bizi arayarak hastanın tansiyonunun düştüğünü, tekrar ameliyata alacağını söylemiştir. Buna istinaden kendisine, 'Yardıma ikinci bir doktor çağırdınız mı yoksa sadece siz mi ameliyata gireceksiniz' diye sorduğumuzda buna istinaden yine aynı tavırlarla 'Ben hallederim önemli bir şey yoktur' cevabını vermiştir. Biz 'Yardıma doktor çağırın' dedikçe çağrılmamıştır. O sebeple, kendimiz Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Şehir Hastanesi'nden tanıdığımız doktor arkadaşlarımızı arayarak hastaneye çağırdık. Çağrımız sonucu hastaneye gelen doktorlarımız ameliyata girdiğinde hastamızın hemoglobin değeri 14,7'den 5 ünite kan verildiği halde 3,9'a düşmüştü. Yani, hastamızda 16 ünite (8 litre) kanama olmuş, hastamız 'DIC' diye tabir edilen bir şok tablosuna girmişti. Normal şartlarda bypass ameliyatında kalp kası kesilmezken, ameliyatı yapan doktor kalp kasını çok fazla keserek harap etmiş, sonrasında da dikememiş ve neticesinde hastamızı bu kanama ölüme götürmüştür" dedi.

Doç. Dr. Alpaslan Deniz ameliyatın ardından birçok yanlış yaşandığını iddia ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hasta ailesi ve yakınları olarak defalarca ameliyatı yapan doktordan kardiyoloji, yoğun bakım, anestezi, dahiliye, nefroloji ve hematoloji konsültasyonlarını istemesini talep ettik, ancak o istemedi. Hal böyle olunca hastane başhekimini arayıp doktorun konsültasyon istemediğini ve yardıma başka doktor çağırmadığını söyledik. Başhekim olarak duruma müdahale etmesini ve hastanedeki ilgili doktorları göndermesi gerektiğini; yoksa hastamızın öleceğini söyledik. Göndermeyince 2- 3 kez daha aradık. En sonunda başhekim 'Ben bisiklete biniyorum, şu anda konuşamam' deyip telefonu kapattı. Sonra hastamızın kalbi durdu, kalp masajı ve resüsitasyon yapacak doktor olmadığı için hemşireler yaptı. Burada sayamadığımız daha birçok bilgi, beceri, ilgi ve özen eksikliği ile ihmaller zinciri sonucu hastamızı kaybettik."

Hastanede yetersizlikler olduğunu söyleyen Doç. Dr. Alpaslan Deniz, "Hastane şartları böyle bir ameliyat için uygun değildi. Yeterli hemşire ve personel yoktu. Yoğun bakım doktoru, kardiyoloji doktoru, anestezi doktoru, dahiliye doktoru, nefroloji doktoru yoktu. Yoğun bakımda doktor ilaç istediğinde 'yok' denilip bir saat sonra getiriliyordu. Kalbi destekleyecek pompa cihazı yoktu, ikinci ameliyattan sonra biz üniversiteden temin edip getirttik" dedi.

"'Acaba kasten mi yaptılar?' şüphesi oluşturdu"

Olayla ilgili birçok etkenin üst üste gelmesinin kendilerinde 'acaba kasten mi yaptılar?' şüphesi oluşturduğunu iddia eden Doç. Dr. Alpaslan Deniz, şöyle dedi:

"Hastamızı ölüme götüren, bizim ve birçok doktor ve sağlık çalışanının şahit olduğu konuyla ilgili şikayetçi olduk ve süreç devam etmektedir. Biz ihmaller ve yanlış müdahaleler sonucunda yakınımızı kaybettik. Acımız büyük. Üstelik hastamızın acısı daha taze iken 'hasta yakınları doktora saldırdı' diye haberler yapıldı. Şikayetçi olduğumuz olayla ilgili adli ve idari soruşturmayı etkilemek istemektedirler. Çünkü kusurları ve bir insan hayatına mal olan hataları gün gibi ortadadır. Günümüzde güvenlik kameraları her şeyi kaydetmektedir. Ülkenin her yerinde, herhangi bir sağlık çalışanına şiddet olayı olduğunda anında kamera kayıtlarıyla gündeme gelmektedir. Bu haberin kaynağında her kim varsa, olmayan bir saldırının kaydını sunamayacağı için bir milletvekilinin adını kullanmışlardır. Daha birkaç gün önce yakınını toprağa vermiş bir aile olarak, acımızı yaratan ihmaller silsilesinin, konuyu siyasete çekerek örtme çabalarını dehşet içinde izliyoruz. Biz sadece sorumluların hak ettikleri cezayı almalarını istiyoruz." 

ak parti manavgat ilce baskani
ahmet ali erol
doktor
hastane
Yorum (10)
ali özkurt
benzer şekilde, bir eşi bir canı ve bir öğretim üyesini ve sağlık profesyonelini kaybetmiş bir sağlık profesyoneli olarak tamamen yanınızdayım. ne yazık ki bu ülkede cdemaatlerin ve partilerin himayesinde dağıtılan ama henüz matüre olmamışlara verilen etiketler ve etiketliler sayesindedir.
5
Cevapla
İsmail yetenek
ne yorumu?
Cevapla
Özgür Kurtul
her şeyi anlarım, ihmali, yetersizliği ama kasten ne demek? bir doktor başka bir doktoru kasten hastayı öldürmekle nasıl suçlar? madem yakınınızı kasten öldürebilecek insanlara niye ameliyat yaptırıyorsunuz. doçentsiniz, hasta iktidara yakın., başka hastane bulamadınız mı?
15
Cevapla
yurekli18
doktor elinden geleni yapmis. çokbilmiş hasta yakinlari sendromu! madem herseyi iyi biliyordunuz niye başka bir hastaneye götürmediniz. sizi tutan mı var di?
11
Cevapla
Nuran
..özel hastane iyidir mantığıyla geliyor insanlar..içi seni yakar dışı beni..gerçekleri gören ve dile getiren yok..hastaneler ve hekimler hiç sandiginiz gibi değil..kalite kalmadı...tarikatcilik ve particilik kaliteyi sıfırladı...
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir