Medimagazin logo

Aile hekimliği en çok onlara yaradı!

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan aile hekimliği uygulaması en çok köylüleri sevindiriyor. Doktora gitme imkanı bulamayan köyüler en az hafta bir gün köye gelen doktorlardan sağlık hizmeti alıyor.
Aile hekimliği en çok onlara yaradı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yozgat’ta genelinde görev yapan 115 aile hekimi her köye haftada bir gün ayırarak vatandaşa köyünde sağlık hizmeti sunup ileri tetkik gerektiren hastalıklarla ilgili olarak da vatandaşı yönlendiriyor. Köye gelen aile hekimi, cami hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşa duyurulurken, muayene için belirlenen yere gelemeyen yaşlı, ağır ve yatalak hastalar içinde doktor hastanın ayağına gidiyor. Yapılan muayeneden sonra aile hekimi tarafından yazılan ilaçlar bir veya en geç iki gün sonra yine mobil eczane uygulaması ile köylü vatandaşın adresine kadar getirilerek teslim ediliyor.


Yapılan aile hekimliği uygulamasından büyük memnuniyet duyan köyde yaşayan vatandaşlardan Ali Şanlı eskiden iş yoğunluğu veya fırsat bulamadıkları için hasta olsalar dahi doktora gitmediklerini belirterek, “Şimdi bizim hastaneye veya her hangi bir sağlık kuruluşuna gitmemize gerek kalmadan doktor haftada bir gün köyümüze gelerek bizi muayene ediyorlar. Bu uygulamadan çok memnunuz Allah devlete çok versin” dedi.


Ayten Karaca’da doktorun her hafta Perşembe günü köye geldiğini belirterek, “Hasta olan kişiler gelip sağlık evinde muayenesini oluyor. Gelemeyenlere ise doktor eve gidip evinde muayenesini yapıyor ilaçlarını yazıyor. Tansiyon ölçüyor, çocuklarımızın aşısını yapıyor, yani şehre gitmeden sağlık hizmetini köyümüzde alıyoruz. Çok iyi bir uygulama, biz çok memnunuz” diye konuştu.


Aile Hekimi Dr. Alper Köşker, Aile hekimliği uygulamasından sonra artık köylü vatandaşın ayağına kadar gedip sağlık hizmeti sunduklarını belirterek, “Köydeki vatandaşlarımızın bir çoğu gerek ekonomik imkansızlıklar gerekse doğa ve yol şartlarından ötürü doktora ulaşmaları çok zor oluyordu. Mobil hizmet kapsamında köye kadar gelmek köylü vatandaşlarımızın işini çok kolaylaştırdı. Köyde vatandaşlarımızın muayeneleri yapıp ilaçlarını yazıp tanılarını koyup tedavilerini yapmamız, bebeklerin, gebelerin takipleri, aşıların yapılması köydeki vatandaşlarımızın işini çok kolaylaştırdı. Bu uygulamadan vatandaşın çok memnun olması sebebiyle bizde manevi olarak büyük huzur duyuyoruz. Bizim hizmet alanımızdaki köylere haftada bir gün geliyoruz gerekli muayeneleri yapıyoruz, ilaçlar yazıldıktan sonra reçeteleri biz eczacılar odasına teslim ediyoruz. Onlarda görevli olan eczaneye teslim ediyor bir veya iki gün sonra ilaçlar eczane tarafından köylü vatandaşın adresine getiriliyor” dedi.

aile
hekimliği
en
çok
onlara
yaradı!
Yorum (19)
demir şencan
köy yerinde , kahvede avluda derme çatma yerlerde hasta muayenesi hijyenik mi?Dunyanın neresinde boyle yerlerde hasta muayene ediliyor?
0
Cevapla
kadri
şimdi aklıma bir şey geldi.dr kardeş o köye gittinde labaratuar yok,film yok,hasta memnun olmuşta sağlık hizmeti olarak ne yaptın bunu bir anlat.gariban köylüyü kandırıp oy almakmı sağlık hizmeti...
0
Cevapla
atilla
aile hekimlerini çekemeyenlerin yorumları hem sıktı hem de bıktırdı artık, biz tıp fakultesinden sonra bu yolu seçtik sen başka bir yol, sen de benim yaptığımı yapabilirdin ben de seninkini, e bu çekememezlik niye, kimse seni bu yolda zorlamadı bence herkes kendi işine baksın, kendi sorunlarını başkasını eleştirerek çözmeye kalkışmasın, biz bir sorunumuz olduğunda kimseye bulaşmıyor kimseyle kendimizi kıyaslamıyoruz.bunun dışında labaratuvarsız ve röntgensiz doktorluk yapmayı, teşhis koymayı bilemiyorsan, en azından bunlara ihtiyaç olmadan teşhisi konulabilecek binlerce hastalığın varlığından haberin yoksa o senin kendi bilgisizliğin...
0
Cevapla
yakup
atillar dr. madem laboratuarsız filmsiz dr oluyor bu kadar laboratuar testi ve bu kadar röntgen aleti niye var..
0
Cevapla
kadri
atiila dra bir çift söz bizden.önce, aile hekimi olmak veya olmamak bütün mesele bu değil.mesele önce saygı...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir