Medimagazin logo

Aile hekimlerinden "canavar uyarısı"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Girginer, Ramazan Bayramı'nda güvenli bir yolculuk için araç kullanıcılarının uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiği bildirdi.
Aile hekimlerinden "canavar uyarısı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Girginer, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl bayram tatillerinde bayramları yasa döndüren üzücü trafik kazalarının meydana geldiğini, kaza nedenlerinden biri olarak görülen uygunsuz yol koşullarının yanında sürücü hataları ve sürücülerin sağlık sorunlarının da kazalara yol açtığı gerçeğinin göz ardı edilmemesini gerektiğini kaydetti.


     Yoğun bayram trafiğinde karayolları ile ilgili birimlerin, uygunsuz yol koşulları ile ilgili önlemleri aldıklarını, uyarı ve işaretlerini kullandıklarını gördüklerini dile getiren Girginer, sürücülerin hem kendi hem de diğer araçlardaki yolcuların eşleri ve çocuklarının can güvenliğini düşünerek araç kullanmalarının önemli olduğunu ifade etti.


     Uzun yol gidecek sürücülerin, aç olarak direksiyona geçmemesi gerektiğine vurgu yapan Girginer, aşırı yemenin veya sindirimi zor besinler tüketmenin direksiyon başında uyku getireceğini kaydederek, güvenli bir yolculuk için araç kullanıcıları uyku ihtiyacını gidermiş, dinç ve sakin bir ruh halinde olması gerektiğinin altını çizdi. Girginer, sürücülerin sinirlerini geren olayların yaşanması durumunda da mola verilip, sakinleştikten sonra yolculuğa devam edilmesinin güvenli yolculuğun gerekliliklerinden olduğunu belirterek şunları kaydetti:
    

''Sürücülerin şeker, yüksek tansiyon, astım, havale gibi kronik sağlık sorunları nedeniyle ilaçlarını düzenli kullanmaları, diyetlerine dikkatle uymaları, sıcak öğlen saatlerinde araç kullanmamaları gerekir. Bunun yanında şeker hastalarının, kan şekerlerini düşürecek ya da yükseltecek gıdalara dikkat etmeleri yolculuk boyunca aç kalmamaları herkesin can güvenliği için şarttır. Tanı konulmuş takibi ve tedavisi yapılan hastalıkların yanında gizli şeker, tanı konulmamış tansiyon gibi farkında olmadan taşıdığımız hastalıklarında var olabilir. Bu durumun önemli bir tehlike olarak karşımıza çıkabilir.''
     Girginer, bayram sofralarında yenen aşırı kalorili, yağlı ve şekerli besinlerin sağlıklı insanlarda bile şişmanlığa giden uzun ve sinsi bir yolun kapısını açtığını belirtti.

aile
hekimlerinden
"canavar
uyarısı"
Yorum (4)
Arif T
Trafik kazaları ve özellikle bayram dönemlerinde kazalara bağlı ölümler ülkemiz için hala önemli bi problem.Ve problem çoğunlukla sürücü kaynaklı.Aile hekimlerinin sosyal medyada başlattıkları bu konuda bir kampanya da var.Bir farkındalık oluşturmayı ve bu anlamada uyarıları önemsiyor ve destekliyorum.
0
Cevapla
cüneyt beyaz
Eskiden bende olmayıp evlenip çocuk sahibi olunca aniden gelişen trafikteki sabır ve dikkatin herkeste olmasını dilerim
0
Cevapla
kadir gurses
Ülkemizde ciddi bir trafik problemi olduğu kesin.Ama kazaların bayramlarda artış gösterdiğini pek düşünmüyorum, ülkemizde ortalama olarak her saat bir kişi trafik kazaları nedeni ile hayatını kaybetmektedir.Bunun anlamı 18-19-20 ve 21 Ağustos günlerindeki kazalarda yaklaşık 96 kişinin hayatını kaybedeceğidir. Yapılması gereken şey öncelikle trafik kurallarının acımasız bir şekilde uygulanması,uymayanlara ağır cezaların verilmesidir.Bu cezalar sürücülerin gerekli şekilde eğitilmelerini sağlayacaktır. Almanyada kuzu gibi araba kullanan vatandaşlarımızın Kapıkuleyi geçince sapıtmalarının nedeni ,yaptırım olmayışı veya adamına göre uygulanmasıdır Bu gün ülkemizde hakim,savcı iseniz trafik cezası yazılamamaktadır.Böyle bir zihniyetin hakim olduğu ülkede trafik kazaları dünya ortalamalarının üstünde bir oranda olmaya devam edecektir
0
Cevapla
hasan ali
kazalar için uyarı yapmak güzelde olurda bu kazalar oluşursa özellikle kırsal bölgelerde nöbetçi aile hekimi bırakmayı hiç düşündünüzmü ilaç yazmak için değil olası acil müdahale için
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir