Medimagazin logo

9.DRx Antalya’da gastroenterologlarla buluştu

DRx’in 9’uncusu Anlatmazsam Şişerim” mottosuyla 40. Ulusal Gastroenteroloji Haftası ve 11. Gastroenteroloji Cerrahisi Kongresi'ne damga vurdu. Gastroenteroloji uzmanlarının sahne aldığı etkinlik, seçkin konuşmacılar ve çeşitli sunumlarla katılımcılara unutulmaz bir deneyim sağladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
9.DRx Antalya’da gastroenterologlarla buluştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Recordati Türkiye'nin koşulsuz desteği ve Türkiye Klinikleri TV organizasyonuyla düzenlenen DRx, bu kez 40. Ulusal Gastroenteroloji Haftası ve 11. Gastroenteroloji Cerrahisi Kongresi kapsamında seyirciyle bir araya geldi.

Prof. Dr. Dilek Oğuz'un başkanlığında düzenlenen Antalya’da düzenlenen kongre, gastroenteroloji uzmanlarını bir araya getirerek bilgilerini artırmaları için bir platform olmanın yanı sıra çok çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yaptı.

Hekimlerin sahne alıp hikayelerini paylaştığı etkinlikte, her biri sahneye farklı bir bakış açısı getiren seçkin konuşmacılar yer aldı.

Prof. Dr. Ömer Özütemiz "Gastroenterolojiye Adanan Hayattan Seçmeler" başlıklı sunumuyla izleyicilere ilham verirken, Prof. Dr. Sait Bağcı "Udumdan Dökülenler" konulu sunumuyla dikkatleri üzerine çekti. Prof. Dr. Halil Değertekin ve Prof. Dr. Bülent Değertekin, "Babadan Oğula 40 Yıllık Gastroenteroloji" başlıklı sunumlarıyla izleyicilere keyifli anlat yaşattı. Doç. Dr. Göksel Bengi ve Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, "Ege'nin Kardeş İki Yakasından Esintiler"  isimli sunumlarıyla dokunuş kattı. Prof. Dr. Nurdan Tözün, "Şiirlerle Yaşanmışlıklarım" başlıklı konuşmasıyla izleyicilere duygusal anlar yaşatırken, Uzm. Dr. Mustafa Süveran, "Söylemezsem Şişerim" başlıklı konuşmasıyla etkinliği sonlandırdı. Etkinlikte ayrıca müzik ve dans performanslarına da yer verildi.

DRx sadece hekimlere sahne olmakla kalmadı, aynı zamanda kongrenin başarısına katkıda bulunarak tüm katılımcılar için unutulmaz bir deneyim haline geldi.

 "En güzel kongre bu oldu"

Konuşmacılar etkinlik sonrası DRx'e ilişkin düşüncelerini Türkiye Klinikleri TV'ye paylaştı.

Prof. Dr. Halil Değertekin, "Diyebilirim ki en güzel kongre bu oldu. Özellikle bu program için son derece mutluyum. Baba-oğul programa katılmış olduk, bu benim için onur verici bir şey. Hakikaten son derece güzel, bu gece için hepinize teşekkür ederim." dedi.

Prof. Dr. Bülent Değertekin ise "Her şey çok iyiydi. Diğer doktor arkadaşlara da böyle bir organizasyona katılmalarını öneririm. Katılsınlar, anlatsınlar, paylaşsınlar. Hem güzel anıları olur hem de insanlarla duyguları paylaşmak iyidir. Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz." dedi.

Doç. Dr. Gözde Derviş Hakim, DRx'in çok güzel planlanmış bir program olduğunu ifade ederek, "Niye, çünkü hepimiz insanız. Hepimiz insanız teması üstünden geçtiği için hekim kimliklerimizi bir yana koyup insan kimliğimizi hele bir de sanatla ilgili olan kimliğimizi giyebildiğimiz bir sahne performansı olduğu için gerçekten çok çok iyi düşünülmüş bir program bence" dedi.

Dr. Göksel Bengi ise ilk başta teklif geldiğinde korktuklarını ancak korktukları gibi olmadığını içlerindeki sanatçı yönünün çıktığını fark ettiklerini belirterek,  hekimlerin de insan olduklarını, farklı yönleri olduğunu bunları dışarı çıkarmaktan korkmamak gerektiğini söyledi.

DRx: Anlatmazsam Şişerim’in tamamı yakında Türkiye Klinikleri TV’de…

Recordati Türkiye Hakkında

Merkezi İtalya’da olan ve 1926 yılında kurulan Recordati, başlıca Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de operasyonları bulunan uluslararası bir ilaç grubudur. İtalyan Menkul Kıymetler Borsası’na kote olan Recordati, üretim ve satış-pazarlama faaliyetlerinin yanı sıra araştırma-geliştirme faaliyetleri de yürütmektedir ve araştırma-geliştirme yatırımlarını ağırlıklı olarak kardiyovasküler ve üroloji alanlarında ve nadir hastalıkların tedavisine yönelik olarak yapmaktadır.

Recordati, Türkiye ilaç pazarına 2008 yılında Türk ilaç firması Yeni İlaç’ı satın alarak girmiştir. 2011 yılında bir diğer Türk ilaç firması Dr. F. Frik’i satın alarak Türkiye’deki varlığını güçlendiren Recordati İlaç, Türk ilaç pazarına giriş yaptığı 2008 yılından bu yana gerek kutu satışı, gerek cirosal bazda büyümesini devam ettirmektedir.

Türkiye’deki üretim kapasitesini artırmak adına 27 Mayıs 2014 tarihinde Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan yeni üretim tesisi için 50 milyon dolar yatırım gerçekleştirilmiş, bu son yatırımı ile Recordati 2008 yıılından bu yana Türkiye pazarına yaptığı toplam yatırımı 255 milyon dolara ulaştırmıştır.

İnşaatı 2015 yılı Ağustos ayında tamamlanan yeni üretim tesisimiz, toplam 45.032 m2’lik bir alan üzerine kurulmuştur. Ofis, üretim, depolama ve sevkiyat alanları ile bir enerji santralı ve sıvı - katı atık arıtma merkezi ile ilgili teknik donanımlardan oluşmakta ve 18.000 m2’lik bir kapalı alana yayılmaktadır. Tesis, çeşitli tedavi alanlarında pazara yılda 80 milyon kutu ilaç sunma kapasitesine sahip olmanın yanı sıra; oral kullanılan katı, yarı katı ve sıvı haldeki ilaçların fason üretimi için de yeterli kapasiteye sahiptir.

drx
turkiye klinikleri tv
gastroenteroloji uzmanlari
40 ulusal gastroenteroloji haftasi
Yorum (1)
Nevzat Hatunoğlu
doktor önce insandır her insanın gereksediği eğlencenin doktorlara özgü yönünü bilimsel bilginin süzgecinden geçirmek, bu arada gülümsemenin,gülümsetmenin her reçetede var olmasının yararlarını duyumsatmak... olay budur
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir