Medimagazin logo

7 bin doktor yönetmeliğe dava açmaya hazırlanıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan “Özel Hastaneler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile sistem dışına itilen muayenehanesi olan doktorlar, hukuka aykırı olan yönetmeliğin iptali için dava sürecini başlatıyor
7 bin doktor yönetmeliğe dava açmaya hazırlanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye genelinde muayenehanesi bulunan 4.500'i cerrah olmak üzere toplam 7 bin doktor, Sağlık Bakanlığı tarafından Ocak 2023 itibariyle uygulamaya konacak yönetmeliğin iptali için dava sürecini başlatacaklarını duyurdu.

Muayenehaneler Derneği ev sahipliğinde 6 Aralık’ta, 40’ı aşkın tıp derneği açacakları dava öncesi bir de basın açıklaması yapacak. Bugüne kadar yaptıkları tüm çağrılara sessiz kalındığını belirten hekimler, özellikle sağlık turizmi ile gelen hastaların kayıt altına alınamamasının yönetmelik değişikliğine gerekçe gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yönetmeliğin iptal edilmemesi halinde mağduriyet yaşanacak

Yurt dışından sağlık turizmi için gelen hastaların kayıt altına alınması konusunda muayenehane doktorlarının zaten yasalara uygun olarak üzerine düşeni yaptığı belirtilerek tüm operasyonların hastaneler tarafından her ay sağlık müdürlüklerine ve her yıl Vergi dairleri müdürlüklerine bildirildiği ifade edildi.

Yönetmeliğin iptal edilmemesi halinde; sistem dışına itilen doktorların yanı sıra, bu doktorlardan sağlık hizmeti alan binlerce hasta ve hasta yakınının da mağdur olacağı kaydedildi.

Dava sürecine katılım gösteren uzmanlık dernekleri şunlar:

Türk Endoskopik ve Laparoskopik Cerrahi Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, Türk Üroloji Derneği, Türk Üroonkoloji Derneği, Türk Radyoloji Derneği, Türk Yoğun Bakım Derneği, Türkiye Çocuk Cerrahisi Derneği, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği, Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği, Fıtık Derneği, Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği, Rejyonel Anestezi Derneği, Resüsitasyon Derneği, Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği, Bariatrik Metabolik Cerrahi Derneği, Cerrahi Onkoloji Derneği, Endokrin Cerrahisi Derneği, Kontinans Derneği, Türk Algoloji Derneği, Pediatrik Üroloji Derneği, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, Türkiye Psikiyatri Derneği, Endokrinolojide Diyalog Derneği, Türk Nöroşirurji Derneği, Kalça Diz Atroplasti Derneği, Türk Hepato Pankreato Bilier Cerrahi Derneği, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu, Türk Cerrahi Derneği, Türk El ve üst Ekstremite Cerrahisi Derneği, Acil El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Derneği, İşyeri Hekimleri Derneği, Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği, Türk Dermatoloji Dermeği, Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği, Türk Ostomi Cerrahisi Derneği, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği ,Türk Pediatri Kurumu Derneği, Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk Nöroloji Derneği, Türk Oftalmoloji Derneği, Türk Oftalmoloji Derneği ve Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği ve Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği

46 uzmanlık derneğinden 'Özel Hastaneler Yönetmeliği' tepkisi

saglik bakanligi
dava
ozel hastane yonetmeligi
muayenehane
Yorum (4)
ö t
özgürlk, hak fln hikaye, bu ülkede en çok para kazanan hekimlerin branş adaleti olmadan, etik endikasyon vs olmadan abartılı devasa para kazanmaları engelleniyor. tbpler birliği rayiş bedelinin kat kat fazlası. üstelik yurtdışından gelip oraya dönen hastalardaki sorunlar ayyuka çıktı. önce nerdeydi
2
Cevapla
Mehmet semih ayhan
@ö t isimli kardeşim. her ameliyatın komplikasyonu olabilir. böyle durumlarda ameliyatı yapan doktor, ikinci bir ameliyatla problemi düzeltir. muayenehanesi olan doktora ameliyat olan böyle bir hastaysanız tekrar ameliyat olmak istediğinizde 7 ocaktan sonra doktorunuza yasak geldiğini göreceksiniz.
Cevapla
Medikal estetik yönetmeliği
bu yönetmeliğin kaldırılması için de birlik beraberlik şart. sadece 2 uzmanlık branşına yapma yetkisinin verilmesi kadar rezalet bir durum olamaz. femoral, brakial arter kan gazını intern doktora aldırıyorlar. bu kat kat daha riskli bir işlem. tahmin edeyim ucunda büyük para yoktu bunun değil mi?
3
Cevapla
80 BRANŞTA YOK İKİ BRANŞTA VAR
kadrosu 1 olan yere bir şekilde 2. uzmanın atandığı, sonra da ikisinden de % 50 ek ödemesinin kesildiği uzmanlık dalı biyokimya ve mikrobiyolojidir. 80 branşta olmayan sadece bu iki branşa uygulanan haksızlık acilen kaldırılmalıdır. branş dernekleri̇ ve heki̇m sendi̇kalarina duyurulur.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir