Medimagazin logo

118 kadroya 36 emekli hekim yerleşti

65 ile 72 yaş arası 2. dönem atamasında 118 kişilik hekim kadrosuna sadece 36 emekli hekim yerleşti
Kaynak: cumhuriyet.com.tr - Merve Kılıç
118 kadroya 36 emekli hekim yerleşti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, hekim yokluğu nedeniyle 65-72 yaş arası hekimler için ikinci kez kuraya çıktı.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, bakanlıktan yapılan açıklamada kuraların, 65 yaş üzeri hekimlerden gelen yoğun talepler sonucunda açıldığı belirtilse de emekli hekimler bu kadroları tercih etmedi. 2023’ün 65 ile 72 yaş arası ilk dönem atamasında açılan 102 kadroya 11 atama yapılırken, 2. atamada 118 kişilik hekim kadrosuna sadece 36 emekli hekim yerleşti. 

Noter onaylı kura sonuçlarına göre kardiyoloji, nöroloji, psikiyatri, mikrobiyoloji, patoloji, aile hekimliği, aile hekimliği, anestezi, çocuk endokrin, çocuk ürolojisi, çocuk psikiyatri, dermatoloji, endokrin, enfeksiyon, göğüs cerrahisi ve halk sağlığı branşları için açılan kadrolar boş kaldı. Sadece beyin cerrahisi, genel cerrahi, hematoloji, kadın doğum ve üroloji yüzde 100 doluluk oranına sahipken göğüs hastalıkları branşı için açılan 6 kadroya sadece 2 hekim atandı.

"20-25 bin TL’ye çalışmış olacak"

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Muharrem Baytemür, bakanlığın yoğun talep olduğu için ilana çıkıldığına ilişkin gerekçesinin gerçek olmadığını belirterek “Bakanlıkta ciddi bir hekim açığı var. TUS sonuçlarına göre de çok kritik kadrolar boş kaldı. 65-72 yaş arası hekimleri çağırmak, kendini yalanlamaktır” dedi. 

Hekim maaşlarının da yetersiz olduğunu kaydeden Baytemür, “Uzman hekim emekli maaşı 33-34 bin TL civarında. Atanıp çalışmaya başlayınca emekli maaşını alamayacak. Çalışırken 50-65 bin TL arası ücret alacak. Yani 20-25 bin TL’ye çalışmış olacak” ifadelerini kullandı.


 

emekli doktor
6572 yas hekim
doktor
atama kurasi
Yorum (17)
drhekım
artık o yetmez bu yetmez vs vazgecın.tepkı alıyorsunuz.cok ıyı bır sayısı.bence yzude 30 oranı .cok sasırdım
2
Cevapla
CoşkunKBB
bu işin en iyi çözümü(birçok emekli doktorunda ortak düşüncesi) emekli maaşı kesilmeden emeklilerle boş ve aranan branşlarda sözleşme yapılarak işe dönmelerini sağlamak olduğu yönündedir.sağlık müdürlükleri her ilde ihtiyaçları ilan eder ve doktorlarda(durumu uygun olan) müracaat eder.
19
Cevapla
Almanya Yolcusu
gülmekten yorum yazamıyorum. yazıp yazıp siliyorum.
8
Cevapla
nevzat kulukçu
73 - 90 yaş açılsa en az 10 kişi de oradan gelir ve çözüm sağlanır.
26
Cevapla
hasan ekim
65 yaş üstü hekimlere mebuslardaki gibi emekli olduktan sonra çalışırsalar emekli maaşlarının kesilmemesi için yasal düzenlemeler yapılsın. böylece birçok kadrolar doldurulabilir. inşallah ttb hekimlere vay kapitalistler demez ve gerekli adımları atarak hekimlerin çıkarını korur.
20
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir