Medimagazin logo

YÖK'ten adrese teslim ilanlarla ilgili önemli değişiklik!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı
YÖK'ten adrese teslim ilanlarla ilgili önemli değişiklik!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

31418 sayılı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı 

Buna göre, 12/6/2018 tarihli ve 30449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 3'üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklendi:

"(3) İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Yükseköğretim Kurulu Başkanı yürütür. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sosyal medya hesabu Twitter'dan, Yeni YÖK olarak ilk kez hayata geçirdiğimiz “YÖK Akademik Kariyer Liyakat” Projemizin tanıtım toplantısında bazı akademik kadro alımlarında durumları rahatsız olduğumuzu belirterek bunları engellemeye yönelik “düzenlemeler” yapacağımızı ifade etmiştik." ifadelerini kullandı ve ükseköğretim kurumlarında akademik kadro istihdamında liyakat ve fırsat eşitliğini artırmak amacıyla 'Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği'nde yaptıkları düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. 

Saraç, şu ifadelere yer verdi: 

 

resmi gazete
ogretim uyeligine yukseltilme
atanma
yonetmelik
Yorum (7)
Hakan
Hayırlı olsun
6
Cevapla
Dr.Cevdett
NİHAYET!!! Yetmez ama bu da iyi bir gelişme. TUS gibi bir sınavla akademisyenliğe giriş sağlanmadıkça adam kayırma ve torpilin önüne geçemezsiniz. Şimdiye kadar kişiye özel ilanla akademisyen alanlar eledikleri liyâkatli kişilerin kul hakkını nasıl ödeyecek acaba? Tabii kul hakkı gibi bir dertleri olsa zaten öyle yapmazlardı değil mi???
20
Cevapla
Mahmut
İyi ama yetersiz. Kadro ilanı verme yetkisi üniversitelerden alınmalı. Merkezden kadro ilanı verilmeli. Üniversite rektörlüğü, bölüm başkanı veya dekanlık birşekilde kendi adamına kadroyu tahsis ettiriyor. Merkezden atanma olursa üniversite by pass edilip merkezdendaha liyakatli insanların alınması olabilir. Ayrıca ihtiyaca göre kadro ilanı verebilir. Şu an çoğu üniversitede prof. ler özel muayene yaptığından yanına 2.birisinin gelmesini istemiyor.
3
Cevapla
filiz
liyakat için niye uğraşıyorsunuz ...olay sadece rektörün isteğine kaldığı sürece liyakat dediğiniz balondan ibaret oluyor kusura bakmayın .boşuna ilanlar veriliyor, sınavlar yapılıyor , dosyalar toplanıyor .sonucu kim belirliyor; rektör hoca.
6
Cevapla
Yusuf
Hala yetersiz. Kadro ilanı vermek hala üniversitelerin elinde. Rektör, dekan, başhekim, bölüm başkanı başvurularda rektörlükten istediği kişiyi seçip istemediğini bir şekilde elettirip kendi adamını alabilir. Çoğu üniversitede (özellikle doğudaki üniversitelerde) bölümdeki prof. tek başına veya yanında bir yardımcı doçenti (işlerini yaptırmak için) ile çalışıyor. Kendisi ise üniversitede özel hastalarına bakıyor. Kim o bölüme gelmek isterse ihtiyacım yok deyip rektörde onu dinleyerek kadro ilanı vermiyor. Tus, yandal sınavları gibi üniversitelere akademisyen alımını, ihtiyacın kaç tane olduğunu, kriterleri merkezden YÖK belirleyip merkezden üniversitenin o bölümüne kaç tane prof., doç, dr. öğretim görevlisi gerekliyse kendisi üniversiteden bağımsız kadro ilanı vermeli. Bölüm başkanı, rektör by pass edilmeli ki liyakatli akademisyenler hakkıyla merkezden gelmeli yoksa değişen çok bir şey olmaz.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir