Medimagazin logo

Yan dal sınavını kazananların mecburi hizmet atamları iptal edilsin

Yan dal sınavını kazananların mecburi hizmet atamları iptal edilsin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yan dal uzmanlık sınavında bakanlığa bağlı hastaneleri kazanan uzman hekimlerin mecburi hizmet kapsamındaki atamaları sorun teşkil etmektedir.

Mecburi hizmet atamaları ile yan dal uzmanlığı kadrolarına yapılan atamaların tebliği arasındaki kısa sürede gidilen mecburi hizmet bölgelerinde çalışmak ve yan dal eğitimi yapılan yerlere dönmek, aradaki mesafe uzadıkça daha büyük bir problem yaratmaktadır.

Bu sorun mecburi hizmet atamalarının yan dal atamalarından sonra yapılması ile pekala çözülebilir. Zira yan dal ataması sonrasında boşaltılan mecburi hizmet kadroları bir sonraki atamaya kadar boş kalmaktadır. Aynı bölgeye tekrar yan dal sınavını kazanan uzman hekim atanması sonrasında da bu süre daha da uzamaktadır.

Mecburi hizmet bölgesindeki geçici bu çalışma gerekliliği yan dal uzmanlığı için il değiştirecek hekimlerin aile bütünlüğünü zorlamakta ve gereksiz işgücü kaybına neden olmaktadır. Mecburi hizmet atamalarının yan dal yerleştirmesi sonrasında yapılması ile bu sorun kolayca çözülebilir.


Dr. A.Y

yan dal sınavı
mecburi hizmet
dhy
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir