Medimagazin logo

Uzmanlık eğitimine yönelik değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı

Uzmanlık eğitimine yönelik değişikliklerin yer aldığı 7394 sayılı kanunun ilgili maddeleri 15 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Uzmanlık eğitimine yönelik değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

HAZİNEYE AİT TAŞINMAZ MALLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN


Bakan Koca uzmanlık eğitimindeki 8 değişikliği sıralayıp kontenjan konusuna geldi: Hala açıklamıyoruz!


MADDE 2- 193 sayılı Kanunun 66 ncı maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“6. 5510 sayılı Kanunun ek 10 uncu maddesi uyarınca anılan Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında; sigortalı sayılan hekimler ile tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan kişiler;”

MADDE 37- 11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 56 ncı maddesinin birinci fıkrasının üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı cümleleri ile ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 38- 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 16- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce bu maddeyi ihdas eden Kanunla 56 ncı maddenin yürürlükten kaldırılan hükümleri kapsamında uzmanlık eğitimi devam edenlerin Bakanlığa hizmet yükümlülüğü sona erer ve bunlara eğitimleri süresince yapılan ödemeler için borç çıkarılmaz.

(2) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan en son uzmanlık eğitimi giriş sınavına giren adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre görevden çekilen veya çekilmiş sayılanlar 56 ncı madde kapsamında bir eğitim programına yerleştirilmeleri halinde bir defaya mahsus olmak üzere 657 sayılı Kanunun 97 nci maddesinin (A) ve (B) bentlerinde belirlenmiş sürelerin dolması beklenmeksizin uzmanlık eğitimine başlayabilir.”

 

uzmanlık eğitimi
resmi gazete
kanun maddesi
Yorum (4)
Hasan Kerbiç
Şu sahu nun kontenjanlarını artırsınlar.40 ın üstünde alan herkesin kaydı yapılsın.Ne kontenjanıymış.uzaktan okuyana kontenjan sınırı mı olurmuş..
27
Cevapla
DrE
Peki bu durum normal zorunlu hizmet süresi bitmiş ama bakanlık kadrosundan uzman olduğu için tazminat ödememek amacıyla devlette aktif olarak çalışmaya devam eden uzman hekimleri de kapsayacak mı?
0
Cevapla
AS
YAAA ŞU NE DEĞİŞİKLİKLERİ YAPTIKLARINI AÇIK YAZSANIZ DA ANLASAK ÇOK MU ZOR ACABA... NEDEN EZİYET EDİYORSUNUZ BİZE.. BURASI BİLGİLENDİRİLME ALANI..RESMİ HUKUK SAYFASI DEĞİL Kİ..
4
Cevapla
saliha acar
bu düzenleme sba kadrosu ile uzmanlık almış olup sahada aktif bir şekilde dhy'sini yapmakta olan bizleri de kapsıyor mu? mecburi hizmet üstüne eklenen yükümlülük kalktı mı ve bu enetleri geri almak için dilekçe vs gerekli mi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir