Medimagazin logo

'Umuda Bir Renk, Bir Dokunuş'

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof.Dr. Mustafa Samur Kemoterapi Ünitesi'nde tedavi gören kanser hastalarının tedavi sürecinde yaptığı resimlerden oluşan 'Umuda Bir Renk, Bir Dokunuş' sergisi açıldı.
'Umuda Bir Renk, Bir Dokunuş'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok Atrium'da kanser hastalarının, kemoterapi tedavisinde gönüll ü olarak katkı sağlayan sanatçıların eşliğinde yaptığı resimler beğenildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe serginin açılışında yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesi'nin her geçen gün bilim alanına katkıda bulunduğunu belirterek, "Biz örnek gösterilmekten haz alıyoruz" dedi.

 

Serginin, onkoloji hastalarını hayata bağlayan bir proje olduğunu belirten Prof.Dr.Kurtcephe, "Kemoterapi ünitesi Türkiye'de çığır açan bir ünitedir. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Rahmetle andığımız isim var. Onkolojiyi bugünlere taşıyan Prof.Dr.Mustafa Samur" diye konuştu. Serginin açılışından önce hastalara gönüllü destek veren Ressamlar Aysun Erdoğan ve Cengiz Erdoğan'a İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ender Terzioğlu, Cam Sanatçısı Mustafa Akbaş'a Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakan Bozcuk, Gitarist Levent Yeğenoğlu'na Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Burhan Savaş, sponsor Harun Ertürk'e Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Mustafa Özdoğan birer plaket verdi.
Kemoterapi Ünitesi'nin kuruluşunda emeği geçen ve kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mustafa Samur'un eşi Ayşegül Samur'a da bir plaket verildi.

KANSERLE SAVAŞTA ÖRNEK
Kanser hastası Gülden Uçar'a ise 'kanserle savaşta mücadele örneği olduğ u' için Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsrafil Kurtcephe tarafından plaket verildi. Uçar, kanser hastası olduğunu öğrendiğinde ağlamak yerine hayatına kaldığı yerden devam ettiğini, öğrenim gördüğü üniversiteyi bitirdiğini söyledi. Her şeyin eskisi gibi olduğ unu anlatan Uçar, şöyle konuştu: "Okuluma da devam ettim. Üniversiteden ikincilikle mezun oldum. Bu mü cadelemde bana destek olan doktorlarıma teşekkür ediyorum."


"Benim durumumda olan herkese aynı şeyi yapmalarını rica ediyorum" diyen Konya Selçuk Ü niversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'ndan mezun olan 23 yaşındaki Uçar, "Başıma neden geldi diye sorgulamak yerine her an mutlu olsunlar. Ve kaldıkları yerden devam etsinler. Ben bu şekilde yendim hastalığımı" şeklinde konuştu.

SERGİDEKİ ESERLER ÜÇ AYDA HAZIRLANDI
Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Özdoğan kemoterapi hastalarının üç ay içinde 300 üzerinde resim yaptığını belirterek, projenin dünyada ilk olduğunu düşündüklerini söyledi. Kemoterapi ünitesinde bir günde 100 hastanın tedavi olabildiğini kaydeden Doç.Dr. Özdoğan, şöyle konuştu: "Tabii ki tedavi vereceğiz bunu yapmam ız gerek, ama asıl yapmamız gereken insanları üzmeden, onlara güven vererek, sevgi dolu ellerle tedavi vermeye çalışmak. Burada gönüllüleri işin içine almamız gerekiyor. Bu sadece hekimlik ve hastane organizasyonu işi olmamalı"

RESİM YAPARKEN KORKULARIMI UNUTTUM
Kemoterapi hastası olan resim öğretmeni Aysel Erol ise 5 aydır tedavi gördüğünü belirterek şunları söyledi: "Benim resim öğretmeni olduğumu öğrendiklerinde ünitedeki resim öğretmenleri tuvali önüme koydu. Dördüncü kemoterapide resmimi bitirdim." Resim öğretmeni olduğu için zaten sanatla iç içe olduğunu anlatan Erol, ilk kemoterapiye gittiğinde neyle karşılacağını bilmediği için korkuları olduğunu belirterek, "Resim yaparken yaşadığım korkuları unuttum ve sadece resme odaklandım" dedi.

'umuda
bir
renk
bir
dokunuş'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir