Medimagazin logo

Türkiye’de acile başvuru, Avrupa ortalamasından 7 kat fazla

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Türkiye’de acile başvurunun, Avrupa ortalamasından 7 kat daha fazla olduğuna dikkat çekti.
Kaynak: cumhuriyet.com.tr - Merve Kılıç
Türkiye’de acile başvuru, Avrupa ortalamasından 7 kat fazla
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP'li Pala, “Aciller neredeyse 4’te 3’ü acil olmayan vakalarla dolmaya başladı. Bu, Türkiye sağlık sisteminin sorunu. Bu sorunun, yoğun enfeksiyonların yaşandığı kış aylarında olumsuz sonuçları var. Gereksiz yere acile başvuranlar nedeniyle gerçekten durumu ‘acil’ olan hastalar, kısa sürede hizmet alamıyor. Acil servislerde uzun bekleme saatleri ve beklenen kalitede hizmet alınamaması, hasta ile hasta yakınlarının şiddetine zemin hazırlıyor” ifadelerini kullandı. 

"Topluma iletilmesi gerekir"

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, Sağlık Bakanlığının acil servislerinin kullanımıyla ve salgın verilerine ilişkin hiçbir açıklama yapmadığına da dikkat çeken Pala, “Bunu pandemide de yaşadık. Kaç kişinin hasta olduğu, hasta olanların yaş, cinsiyet, il, meslek özelliklerini açıklamadılar. Problem hem hastalara test yapılmamasını, hem de topluma yeterince bilgi verilmemesini içeriyor. Aciller bu kadar dolarken Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19’un ne durumda olduğunu incelemesi ve topluma iletmesi gerekir” dedi. 

acil servis
chp bursa milletvekili kayihan pala
avrupa
Yorum (1)
acile sevk
acile ya ambulans götürecek, ya da doktor resmi sevkle gönderecek. i̇pini koparan,canı sıkılan acil kapısına yığılıp, kargaşaya neden olmayacak, yaşamla ölüm arasında cebelleşen hastalara zarar vermeyecek. vatandaşın gönlünü yapayım derken ölüme sebebiyet verilmeyecek. vebal büyük.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir