Medimagazin logo

Türkiye sağlıkta kaçıncı sırada?

İtalya ve Avustralya ilk üçe yerleşti. Türkiye, 145 ülke arasında 44’üncü sırada yer aldı
Kaynak: VATAN
Türkiye sağlıkta kaçıncı sırada?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaşam süresi, hayat kalitesi, sigara ve alkol tüketimi ile spor yapma alışkanlıklarının değerlendirildiği ‘en sağlıklı ülke’ araştırmasında Singapur, İtalya ve Avustralya ilk üçe yerleşti. Türkiye, 145 ülke arasında 44’üncü sırada yer aldı.

DÜNYACA ünlü medya kuruluşu Bloomberg, dünyanın en sağlıklı ve sağlıksız ülkelerini seçti. 145 ülkede yaşam süresi, hayat kalitesi, sigara ve alkol tüketimi, spor yapma alışkanlıkları ve yaralanma oranlarıyla, obezite, HIV yoğunluğu, beslenme alışkanlıkları ve hava kirliliği gibi unsurları değerlendirdi. Böylelikle dünyanın sağlık haritasını yapan uzmanlar, ilk üç sırayı 89.45 puanla Singapur, 89 puanla İtalya ve 88 puanla Avustralya’nın aldığını açıkladı. Listenin son üç basamağında ise sırasıyla 0.92 puanla Demokratik Kongo Cumhuriyeti, 0.37 puana sahip Lesotho ve 0.26 puanla Svaziland bulunuyor. Türkiye ise ortalama 58.83 puanla Tunus, Arjantin, Çin ve Malezya gibi ülkeleri geride bırakarak 44’üncü sıraya yerleşti. Listede Türkiye’nin önünde Kuveyt, Arnavutluk, Birleşik Arap Emirlikleri ve Portekiz gibi ülkeler yer alıyor. Araştırmada Doğu Avrupa ülkeleriyle de kıyaslanan Türkiye, Makedonya ve Hırvatistan’ın gerisinde kalarak sekizinci sıraya yerleşti. Avrupa sıralamasında Slovenya (73 puan) ve Çek Cumhuriyeti (66 puan) ilk iki sırada bulunuyor.

türkiye
sağlıkta
kaçıncı
sırada?
Yorum (9)
sd
demek sağlık sistemlerinin başarılarını sadece hasta memnuniyet anketleriyle ölçüp oya tahvil etmek yetmiyormuş di mi? sağlıklı insanların herşeyi daha sağlıklı değerlendireceklerini düşünürsek bizdeki sistemin farklı bir kulvarda olduğu görülüyor.
1
Cevapla
EKREM DUMAN
"Yaşam süresi, hayat kalitesi, sigara ve alkol tüketimi, spor yapma alışkanlıkları ve yaralanma oranlarıyla, obezite, HIV, beslenme alışkanlıkları ve hava kirliliği" Sağlık ölçütleri arasında Bebek doğum hızı, Anne ölüm hızı, Morbidite vs. filan yok? Hiç bir anlamı olmayan magazin haberi olmuş.
1
Cevapla
Mustafa
Mortalite, Morbidite hatta Fertilite oranlarının olmadığı yerde sağlık ölçütleri kıyaslanamaz. Bir profesyonelin yapmadığı çalışmaya da Araştırma denemez. Olsa olsa ısmarlama veya düzmece haber olur. Hiç bir kıymeti harbiyesi olmayan içi boş bir yazı.
1
Cevapla
murat han
kriterler arasında doktoru itibarsızlaştırma, doktora şiddet, diğer hiçbir meslekte olmayacak şekilde tüm temel haklarının elinden alınması gibi maddeler olsaydı açık ara birinci olurduk.ama 44 te iyi.
1
Cevapla
Beyhan
Bizi çevreleyen bütün komşu ülkeler arasında (Irak hariç) Bebek ölümlerinde birinciyiz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir