Medimagazin logo

Türkiye Eczacılık Kongresi Ankara'da başlıyor

Alanının en prestijli ve en çok katılımlı Kongresi olan Türkiye Eczacılık Kongresinin 11 incisi 18 Ekim’de Ankara’da başlıyor. “Sağlıkta Değer, Sağlık Herşeye Değer” temasıyla düzenlediğimiz Kongremizde, yurt içinden ve yurt dışından çok önemli isimler paneller ve seminerler verecek, söyleşiler gerçekleştirecekler.
Türkiye Eczacılık Kongresi Ankara'da başlıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Sağlık alanında var olan sorunlara değinecek, sağlık alanının tüm paydaşlarıyla ortak geleceğimiz için ortak sorunlarımıza çözüm yollarını tartışacağız.


Kongre programında yer alan “Yeni Anayasa Tartışmaları”başta olmak üzere, “İlaçta Reklam”, ”Geçmişten Günümüze Eczacı Kooperatiflerinin, Sağlık, İlaç ve Eczacılığa Kattığı Değerler ve Süreçteki Stratejileri”, “Sağlıktaki Global Bütçe Uygulamasının İlaç ve Eczacılığa Yansımaları”,“Yeni Yasal Düzenlemeler Işığında Eczacılık”, “Sunanlar ve Yararlananlar Perspektifinden Sağlık Hizmetlerinde İşbirliği”, “Birleşmiş Milletler 2012 Kooperatifçilik Yılı Kapsamında, Kooperatif İşletmelerinin Sosyo-Ekonomik Alana Etkileri”   başlıklı panellerimizin yanı sıra, “Sağlık ve İlaç Hukuku”, “Avrupa’da Eczacılık: Yeni Gelişmeler”, “Eczane Sağlık Ürünleri”, “Akılcı İlaç Kullanımı ve Klinik Eczacılık”, “Eczacılık Eğitiminde Gelişmeler ve Akreditasyon” ve “Serbest Bildiriler” oturumları gerçekleştirilecektir.


Öte yandan, sosyal hayat içerisinde çok daha fazla önem görmeyi hak ettiklerini düşündüğümüz çeşitli yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de (LÖSEV, ADSIZ NARKOTİK ZİHİNSEL YETERSİZ ÇOCUKLARI TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI, YETİŞTİRME VE KORUMA VAKFI, FİŞEK ENSTİTÜSÜ ÇALIŞAN ÇOCUKLAR VAKFI, EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI, ÇÖLYAK DERNEĞİ) sunumlar yapacaklar.


Projelerimizin, faaliyetlerimizin ve sorunlarımızın toplumda görünür kılınmasında mesleğimize ve çalışmalarımıza verdikleri katkıdan ve emekten ötürü, “2012 TEB Basın Ödülleri”ni de sahiplerine takdim edeceğiz.


Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan genç eczacı adayları 20 Ekim 2012 günü bir çalıştayda bir araya gelecekler. Bu çalıştayda, 600 den fazla eczacılık fakültesi öğrencisinin 4 gün boyunca hazırlayacakları rapor ile mesleki sorunlara genç bakış açısı getirecek ve yeni çözüm önerileri üretecek olmalarını son derece anlamlı buluyoruz.


Kongremizin, bugünden başlayarak, eczacılık mesleğinin gelişiminde ve inşasında bir temel taşı olmasını ve gelecekteki meslektaşlarımızın yoluna ışık tutmasını umut ediyoruz.

türkiye
eczacılık
kongresi
ankara'da
başlıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir