Medimagazin logo

Türkiye 300 bin yabancı hasta bekliyor

Sağlık Bakanlığı, Almanca, Arapça, İngilizce, Rusça ve Fransızca 50 bin broşür hazırlayıp, yabancı hastaları Türkiye'ye getirmek istiyor.
Kaynak: TÜRKİYE
Türkiye 300 bin yabancı hasta bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı, yurt dışından Türkiye'ye tedavi amaçlı gelen turistlerin sayısını artırmak için tanıtım atağına geçti. Turistler için kurulan çağrı merkezinde 6 dilde hizmet veren bakanlık, bu defa da yabancı dillerde afiş bastıracak. 

 

Sağlık Bakanlığı 2013 Kurumsal ve Mali Beklentiler Raporunda, yurt dışından Türkiye'ye tedavi amaçlı gelen hastaların sağlık turizmi açısından kabul kriterlerinin oluşturulduğu ve bu hastaların talep ve şikâyetlerine Uluslararası Hasta Destek Birimi Tercümanlık ve Çağrı Merkezi aracılığıyla yardımcı olunduğu hatırlatıldı.

 

Sağlık turizmi kapsamında 84 bin 750 turistin Türkiye'yi ziyaret ettiği, yıl sonu itibarıyla bu rakamın 300 bin çıkmasının beklendiği kaydedilen raporda, bu nedenle Türkçe, Almanca, Arapça, İngilizce, Rusça, Fransızca ve Farsça dillerinde yurtdışı çağrı merkezi ile ilgili 50 bin adet bilgilendirme afişinin hazırlanacağı belirtildi. Türkiye'ye turist olarak gelip sağlık problem yaşayan ya da tedavi olmak üzere bir sağlık kuruluşuna başvurmak isteyenler için açılan 444 47 28 numaralı çağrı merkezi 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bugüne kadar Almanca, İngilizce, Arapça ve Rusça hizmet verilen çağrı merkezine geçtiğimiz günlerde Fransızca ve Farsça dilleri de eklendi.

türkiye
300
bin
yabancı
hasta
bekliyor
Yorum (3)
akademisyen
Sağlık bakanlığının hastanelerinde yabancı hasta tedavisi özel hastanelere göre çok daha zahmetli bir iş. Her zamanki gibi bakanlık nasıl kötü ve kalitesiz hizmet hizmet verdiğine dönüp bir bakmıyor. Çünkü bakanlık hastanelerindeki uygulama kalite değil kantite üzerine kurulmuş bir sistem. 100 tane kanal açsan ne yazar.
0
Cevapla
M.T
Akademisyen yazarken ne yazıyorum diye okudunmu acaba,özel hastanelerde ki hizmet mi daha kaliteli ve daha az kantite üzerine,sen git ve turizm üzerine çalışan hastanelerin içine gir bi anlarsın vaziyetin ehemmiyetini. Sürekli tahlil sonuçlarını değiştirerek turistleri yatırmalar,sağlam, oteline gitmesi gereken kişileri hasta diye yatırmalar... mümkün olduğunca maksimum verimi (euroyu) her hastadan almaya çalışmalar... Euro artınca aylık ciro,patronların cebine aylık giren para da cirosuna göre en az 300000 arttı,her gün organ nakli yapan veya günlük poliklinik sayısı 1000 den çok,yoğun bakım kapasitesi ve doluluğu çok yüksek bir sürü ameliyatın yapıldığı kamu hastanelerinin aylık cirosunun yarısı kbb cinin parasentezden başka hiçbir ameliyat yapmadığı,beyin cerrahisinin 1 veya 2 ameliyatı sezona göre bulmadığı toplasan ameliyat var diyemeyeceğin sayıda ameliyat olan onlar da apendektomi ve biraz ortopedik vakalar,zorla yatırılan hastalarla eh işte biraz yatan hastası olan hastanenin cirosu en büyük kamu hastanelerinin cirosunun yarısı ediyor. Burdan işin boyutunu düşün...
0
Cevapla
A.Öbek
Devletin hastane işletmeciliği bir zamanlar (özelleştirmeden önce ) ürettiği PETLAS lastiğine benziyor... Devlet hiç bir zaman kaliteli hizmet üretemez. Tıpkı bir zamanların Sümerbank Elbiseleri gibi içinde kaybolursun... Emek sömürüsünün-hırsızlığın şahı devlet işletmelerinde... Bir zamanlar medya maymunları Devlet Bankalarından aldıkları reklam paralarıyla halkın beynini ve cebini sömürüyor, tencere tava dağıtıyorlardı... Şu anda da SGK aynı sömürüyü lüzumsuz harcamalarla yapıyor. Adam, film çekecek, devletten karşılıksız teşvik alıyor...! Çektiği filmle halkın örf ve adetlerini tahkir ediyor. Merkez Bankası Vakfı, emekli olan üyelerine astronomik paralar ödüyor !!! Soy soyabildiğin kadar... İş doktorlara gelince, mırın kırın...Sadece 24 saat devamlı çalış, para isteme...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir