Medimagazin logo

Tıp öğrencilerinin Kürtçe savunma talebi reddedildi!

KCK adı altında 7 aydır tutuklu 13 tıp öğrencisinin "sağlıkta memnuniyet algısını kırmaya çalışmakla" suçlandığı dava başladı.
Kaynak: http://haber.sol.org.tr
Tıp öğrencilerinin Kürtçe savunma talebi reddedildi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Parasız sağlık eylemine katılmaları, girdikleri sınavlar, yoksul mahallelerde yaptıkları sağlık taraması dahi suç sayılan sağlık öğrencileri bugün hâkim karşısına çıktı.

Öğrencilerin bir bölümü savunmalarını Kürtçe yapmak istedi. Savcı Kürtçe savunma talebini reddetmedi. Kararı mahkemeye bıraktı. Salonun alkışladığı bu kararın sözlerin ardından, mahkeme heyeti bu talebi görüşmek üzere içeri geçti. Mahkeme heyeti aranın ardından Kürtçe savunma talebini reddettiğini açıkladı.

Karar şöyle:

Kürtçe savunmada bulunmak isteyenlerin eğitim durumları nazara alındığında Türkçe'yi yeterince bildikleri anlaşıldığından... Türkçe savunma yapmayanın savunma yapmaktan vazgeçmiş sayılacağına oybirliğiyle karar verildi

Jandarma komutanından soru: Biber gazınız var mı?
Milletvekilleri'nin talebiyle tutuklu öğrencilerle aileleri arasında kurulan etten duvar yerine araya sadece 4 jandarma konuldu. Jandarma komutanı aradaki jandarma erlerine"biber gazınız var mı?"diye sorduğ.

Davaya ilişkin gelişmeleri aktaracağız...

(soL - Ankara)

tıp
öğrencilerinin
kürtçe
savunma
talebi
reddedildi!
Yorum (14)
tıp doktoru
Tıp öğrencisi neden Türkçe savunma yapmak istemez? Valla bu dava KCK davasıyla çok benzeşiyor
0
Cevapla
Frankie Bellevan
öğrenci kardeşlerimizin kürt olmalarına hiçbirimizin bir diyeceği elbette olamaz.ama türkçeyi bildikleri halde bazılarının savunmalarını kürtçe yapmak istemelerini doğru bulmuyor ve birilerinin ne yazık ki kendilerini kullandığını,yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum.bu istek gerçekten hiç türkçe bilmeyen herkes için(sadece kürtler değil) mahkemelerce zaten karşılanır.karşılanıyor da.ama bu davada öğrenci kardeşlerimizin türkçeyi bildikleri aşikar ve böyle bir talebe hiç gerek yok.bu kardeşlerimizin salıverilmelerini gerçekten istiyorum.ama bunu bir gösteriye dönüştürmelerini de doğru bulmuyorum.bu kardeşlerimiz eğer tahliye olurlarsa okullarına dönsünler ve dersleriyle uğraşsınlar.hayat gerçekten zor.bundan sonra da hiç kimseye kendilerini kullandırmasınlar.bol bol farklı düşüncelerden kitap okusunlar.kendilerinden farklı düşünenleri de anlamaya çalışsınlar.bu hepimiz için geçerli.zaman içinde herşeyi daha iyi anlarlar.
0
Cevapla
sedat
amaç siyasi propaganda yapabilmek ve istismara ugruyorlarmış havası yaratmak türkçe bildikleri halde ana dilimde savunma yapacagım diye diretecekler sonrada yardakçı avrupaya savunma hakkım elimden alındı diye feryat edecekler her ülkenin belli kanun yönetmelik ve kuralları vardır bu en küçük ada devletlerinde de böyledir büyük süper güç devletlerde de böyledir ve o ülkede yaşıyorsanız o ülkenin yasalarına tabisinizdir her önüne gelen devletin yasalarını bu şekilde sabote etmeye kalkarsa ortada ne devlet kalır ne düzen nede huzur 4. yargı paketi meclise sevk edilmiş olup tamda bu tip istismarların önüne geçmek için kanunlaşacak bundan sonra kim hangi dilde isterse savunma yapacak bakalım savunma hakkım elimden alındı suistimali için bu tür şeytani yollara başvuranların yeni adımı kanun çıktıktan sonra ne olacak görecegiz
0
Cevapla
drovuz
e yani, abuk sabuk suçlardan öğrencileri içeri atıyorlar diye her yerden destek alırken derdiniz öğrencinin sağlıkçının hakkını aramak değilmiş maalesef... Sadece birilerinin maşası olmaktan başka bir özelliğiniz yokmuş.
0
Cevapla
Türk Vatandaşı
Sen bu ülkenin okulunda oku, sağlık hakkından yararlan, kaçak elektrik kullan, doktor ayağına mecburi hizmetle gelsin ve bunlar çoğunlukla üreten Batı'dan gelen vergilerle sağlansın. Sonra da bu ülkenin dilin konuşma. Hatta Tıp fakültesinde okuyorum de, sonra yok efendim mahkemede Türkçe dışı bir dille savunma yapmaya çalış. Sen Fransız değilsin ki Fransızca savunma yapasın. Türkiye Cumhuriyeti yani Türk vatandaşısın kanunen, kalben böyle hissetmesen bile bu ülke sınırlarında durum bu. Ya bu ülkenin nimetlerinden yararlanmak istemiyorum deyip başka dillerin konuşulduğu memleketlere gideceksin, ya da bu ülkede Türkçe konuşacaksın. Çoğu ülke vatandaşlık sınavlarında o ülkenin anadilinden sınav yapıyor, geçemeyen vatandaş olamıyor. Bizde ömrü burda geçmiş adam Türkçe bilmiyor. Tek bildiği Devlet versin demek. Oh ne güzel ülke, ne güzel hayat...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir