Medimagazin logo

Tıp fakültesi müfredatına 'mutfakta yemek' dersi!

Stanford Üniversitesi tıp fakültesinde, tıp öğrencilerine 'Mutfak Tıbbı' olarak beslenme eğitimi verilmeye başlandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tıp fakültesi müfredatına 'mutfakta yemek' dersi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Stanford Üniversitesi'nden  Dr. Michelle Hauser, tıp öğrencilerine, şu anda 100'den fazla ülkede uygulanan bir tıp fakültesi müfredatıyla nasıl yemek pişirileceğini öğreterek, daha iyi yemek yemeyi öğrenmeleri için erken yaşta ilham veriyor.

Dahiliye ve yaşam tarzı tıbbında kurul onaylı Hauser, Fox News Digital'e verdiği demeçte, "Beslenme eğitimi, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünyanın birçok ülkesinde tıp eğitiminde kritik bir kaçırılmış fırsattır. CM [mutfak tıbbı] alanı, çoğu sağlık profesyoneli eğitim programında öğretildiği (veya öğretilmediği) beslenme arasındaki boşluğu doldurmak için ortaya çıktı" diyor.

Sağlık hedeflerine ulaşmak ve uzun ömür, sağlık ve performansı iyileştirmek için beslenme alışkanlıklarını değiştirmeye yardımcı olmak için hastalarla etkin bir şekilde tavsiye vermek için tıp öğrencileri eğitiliyor.

Dr. Hauser, diyetin ABD'de morbidite ve mortalite için en önemli risk faktörü olmasına rağmen, tıp fakültesindeki toplam  eğitim saatinin %0,6'sının beslenme ile ilgili konulara odaklandığını belirtti.

tip fakultesi
mufredat
tip ogrencisi
mutfak tibbi
Yorum (3)
Lokman Hekim
uzun yıllar tereyağı, yumurta ve kırmızı etin ateroskleroz yaptığını, ayrıca kırmızı etin kanser nedeni olduğunu, inek sütünün bebeklerde gis kanaması yaptığını yayan/uyduran amerikan ekoluna bizim tıp hocalarımız da koşulsuz inanmıştı... şimdi görelim bakalım ne diyecekler, neler olacak?..
4
Cevapla
2nci Mabeyinci
ahaaaa !!! masterchef ler level atlıyor........
Cevapla
Yaşar Bülent
fonksiyonel tıp, tamamlayıcı tıp, cinsel tıp uzmanları olmayan unvanlarla ortalıkta boy gösteriyor yakında mutfak tıbbı uzmanları! ortalıkta dolaşmaya başlayacak demek ...
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir