Medimagazin logo

Tip 2 diyabette küresel artışın nedeni: Rafine karbonhidratlar ve kırmızı et

Yeni bir araştırmaya göre, çok az tam tahıl yemenin yanı sıra çok fazla rafine buğday ve pirinç ürünü tüketmek, dünya çapında yeni tip 2 diyabet vakalarının büyümesini hızlandırıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Tip 2 diyabette küresel artışın nedeni: Rafine karbonhidratlar ve kırmızı et
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Tufts Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen, 184 ülkede diyet alımına ilişkin bir araştırma modeli, yetersiz beslenmenin 2018'de 14,1 milyondan fazla tip 2 diyabet vakasına katkıda bulunduğunu ve yeni teşhislerin %70'inden fazlasını oluşturduğunu söylüyor.

Çalışma, Nature Medicine dergisinde 17 Nisan'da yayımlandı.

Dikkate alınan 11 beslenme faktöründen üçünün, tip 2 diyabetin küresel insidansındaki artışa büyük katkısı oldu: Yetersiz tam tahıl alımı, aşırı rafine pirinç ve buğday ve işlenmiş etin aşırı tüketimi. Çok fazla meyve suyu içmek ve yeterince nişastalı olmayan sebze, kabuklu yemiş veya tohum yememek gibi faktörlerin yeni hastalık vakaları üzerinde daha az etkisi oldu.

Araştırma ekibi, modellerini Küresel Diyet Veri Tabanından alınan bilgilerin yanı sıra birden çok kaynaktan gelen nüfus demografik bilgilerine, küresel tip 2 diyabet insidans tahminlerine ve birden fazla yayınlanmış makaleden alınan gıda seçimlerinin obezite ve tip 2 diyabetle yaşayan insanları nasıl etkilediğine ilişkin verilere dayandırdı.

tip 2 diyabet
islenmis et
tahil
rahine pirinc
beslenme
Yorum (1)
Kasaplar Kethüdası
covid i unutmuşlar...........
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir