Medimagazin logo

Teletıp ile ilişkili riskler: Hastalıklar atlanıyor, yanlış teşhisler konuluyor

Oxford Üniversitesi tarafından yönetilen ve 2020-2023 yılları arasında yürütülen bir çalışma, uzaktan doktor konsültasyonlarının, yanlış veya atlanmış teşhisler ve gecikmiş sevkler nedeniyle ölümler ve ciddi zararlar da dahil olmak üzere riskler oluşturduğunu ortaya koydu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Teletıp ile ilişkili riskler: Hastalıklar atlanıyor, yanlış teşhisler konuluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Oxford Üniversitesi tarafından yürütülen yeni bir çalışma, özellikle yüz yüze randevuların önemli ölçüde azaldığı COVID-19 salgını sırasında uzaktan Pratisyen Hekim (GP) konsültasyonlarının güvenliğine ilişkin endişeleri artırdı. 

2020'den 2023'e kadar İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) dahilindeki uzaktan konsültasyonları analiz eden çalışma, uzaktan konsültasyonların yanlış veya atlanmış teşhisler ve gecikmiş sevkler nedeniyle ölümlere ve ciddi zararlara neden olduğunu keşfetti. Bu bulgu, pandeminin ardından yüz yüze GP randevularında yaşanan keskin düşüş göz önüne alındığında özellikle endişe veriyor.

Hastaya göre değişiklik göstermeli

Bununla birlikte, uzaktan GP konsültasyonlarında güvenlik sorunlarının genellikle nadir olduğunu belirtmek önem taşıyor. Çalışma, güvenlik olaylarının genel insidansı düşük olsa da, karmaşık veya çok sayıda uzun vadeli rahatsızlığı olanlar gibi belirli hasta grupları için riskin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu, uzaktan konsültasyonların uygunluğunun bireysel hasta koşullarına bağlı olarak değişebileceğini gösteriyor.

Karmaşık hastalarda yüz yüze konsültasyon önerisi

Çalışma, hastalara eksik teşhis koyma olasılığı da dahil olmak üzere uzaktan konsültasyonlarla ilişkili potansiyel riskleri ortaya koydu. GP'lerin potansiyel olarak önceki bilgilerden etkilenmesi ve bu konsültasyonları yöneten daha az nitelikli personelin zorluğu konusunda endişeler dile getirildi. Buna cevaben yazarlar, GP'lerin özellikle ilk uzaktan konsültasyondan sonra iyileşmeyen veya önceden var olan karmaşık hastalıkları olan hastalar için yüz yüze konsültasyonları düşünmelerini tavsiye ediyor.

Hasta güvenliği ve doğru teşhis endişesi, uzaktan konsültasyonlara dengeli bir yaklaşım ihtiyacının altını çiziyor. Bu konsültasyonlar erişilebilirlik ve kolaylık sağlarken, her tür hasta veya tıbbi durum için her zaman en uygun yöntem olmayabilir. Çalışmanın bulguları, hasta güvenliğini ve uzaktan tıbbi konsültasyonların etkinliğini sağlamak için dikkatli bir değerlendirme ve potansiyel olarak gözden geçirilmiş kılavuzlar gerektiriyor.

pratisyen
oxford universitesi
teletip
konsultasyon
Yorum (3)
uzman
24 yıllık hekimim. görmediğim bir hasta hakkında asla yorum tavsiye hiçbirşey yapmam. bu tecrübeyi mesleği yaparken bunun öyle olması gerektiğini gördüm. onun için öyle telefonla online uzaktan ortadan uydur kaydır bu mesleğin doğasına aykırı yaklaşımları reddediyorum.
4
Cevapla
Yorumsuz
sistem hastayı yarattı. şimdi ucuza mal etmenin peşinde.
1
Cevapla
dr
binlerce yıllık geleneği,kuralları olan,çok hassas,riskli bir mesleği kurda kuşa yem etmenin sonucudur bu olan biten. zararın neresinden dönülürse kardır.uzaktan kumanda online ile yapılacak işleri iyi ayırd etmek lazım.hatanın sonucu faciadır bu meslekte.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir