Özellikle kanser gibi hastalıklarda kullanılabilecek yöntem, bor elementini nanoteknolojik yöntemlerle saç telinin yüz binde biri seviyesine küçülterek, ilaçların vücutta hiçbir engellemeyle karşılaşmadan hedef organda etkili olmasının yolunu açıyor.
Sistem testlerinin, ilaçları tamamen bünyesine alıp taşıyabilmesi ve böylece ilacın etkinliğini de artırmasıyla ABD'deki benzer çalışmalardan kat kat ileride olduğunu gösterdiği bildiriliyor.
Bir nevi güdümlü füze gibi çalışan sistemin ilaç taşıma sistemlerinde yeni dev adımlar atılmasını sağlayacağı belirtiliyor.
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, firmalarının dünyada ilk ve tek olarak bor ve nanoteknoloji temelli saç telinin yüz binde biri boyutunda "MCDP" isimli nano partiküllerini geliştirerek, tıpta önemli bir aşamaya imza attığını söyledi.
NNT'nin geliştirdiği ve literatüre kazandırdığı nano-bor bilyacıklarının ilk olarak 1996-1997 yılında kanda ve kemik yapımında kullanılıyor olmasından dolayı ilaç sanayinde de önemli aşamalar kaydedilmesini sağladığını dile getiren Akın, sürekli geliştirdikleri çalışmaları sonunda ortaya çıkan "Nano Elmas Tedavisi"nin özellikle kansersiz bir yaşam için umut vadettiğinin bilim çevrelerince kabul edildiğini ifade etti.