Medimagazin logo

Sotagliflozin diyabetik hastalarda böbrek ve kalp sağlığı için umut veriyor

Son araştırmalar, tip 2 diyabet ve kronik böbrek hastalığı olan hastalara yönelik bir ilaç olan sotagliflozinin böbrek ve kalp rahatsızlıklarını iyileştirmedeki faydalarını ortaya koydu. ASN Böbrek Haftası 2023'te sunulan bulgular, ciddi böbrek düşüşü ve kardiyovasküler olay riskinde önemli bir azalma olduğunu gösteriyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sotagliflozin diyabetik hastalarda böbrek ve kalp sağlığı için umut veriyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Çalışma, SGLT1 ve SGLT2'yi hedefleyen ikili bir inhibitör olan sotagliflozinin diyabetli hastalarda böbrek ve kalp sağlığı için önemli faydalar sağladığı ortaya koydu.

SCORED çalışması: Bu faz 3, çift kör, plasebo kontrollü çalışmada 10.000'den fazla katılımcı yer almış ve sotagliflozinin böbrek ve kalp sağlığı ile ilişkili riskleri azaltmadaki etkinliği değerlendirildi.

Önemli risk azaltımı: Ortalama 16 aylık takip süresi boyunca sotagliflozin böbrek fonksiyonlarında sürekli düşüş riskini %38 ve kardiyorenal bileşik sonuç riskini %23 oranında azalttı.

Bu sonuçlar SGLT inhibitörlerine ilişkin önceki bulgularla uyumludur ve sotagliflozinin kalp yetmezliğini ve miyokard enfarktüsü veya inme gibi iskemik olayları azaltmadaki rolünü güçlendiriyor.

Klinik çıkarımlar

FDA onayı ve daha geniş kullanım: FDA tarafından 'INPEFA' adı altında onaylanan Sotagliflozin, kardiyovasküler ölüm ve kalp yetmezliği olaylarını azaltmak için önerilmektedir ve bu da onu çeşitli sağlık hizmeti sağlayıcıları için uygun bir reçete seçeneği haline getirmektedir.

Toronto Üniversitesi'nden Dr. David Cherney, ilacın kalp yetmezliği veya kronik böbrek hastalığı olan hastalar için bir tedavi seçeneği olma potansiyelinin altını çizdi.

sotagliflozin
tip 2 diyabet
kronik bobrek hastaligi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir