Medimagazin logo

Şiddet haberleri art arda geliyor! Biri Bursa biri Antalya'dan

Sosyal medyada art arda şiddet haberleri gelmeye devam ediyor. Bursa'da ve Antalya'da yaşanan son olaylar sosyal medya kullanıcıları tarafından yine sosyal medya aracılığıyla duyuruldu.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Şiddet haberleri art arda geliyor! Biri Bursa biri Antalya'dan
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Twitter'da @DahiliyeDoktoru isimli hesabın açıklamasında göre, Bursa Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde Pediatri Uzmanı Dr. B.S. saldırıya uğradı.

Hasta muayenesi sırasında randevusuz içeriye giren R.B isimli kişi, elindeki reçeteyi acil olmaması gerekçesi ile o an yazmayan Dr.B.S'yi dirsek ve yumruk atarak darp etti.

Diğer taraftan diğer saldırı haberi ise Antalya'dan geldi.

@monitorizeedin isimli kullanıcı, görev yaptığı Kepez Devlet Hastanesi'nin acil servisinde "daha önce 3 kere gelmesine rağmen yatırmadıkları için" daha muayene başlangıcında darp edildiğini iddia etti. Kullanıcı yaşadığı anları şöyle anlattı:

"Acil yeşil alanda, henüz abeslang ağzında iken, "Aa der misiniz" dememle bir olarak yere yatırılıp darp edildim. Hastane polisi, beyaz kod vermeme rağmen, hastanede ifade vermek için bile bir ayrıcalığım olmadığını belirtti. 

Şu anda sağ elim, sol omzum, sol orbita altımda, saçlı derimde ciddi ağrılar var

Kepez Devlet Hastanesi idarecilerine ise, güvenlik ve polislerden çok daha fazla yanımda oldukları için teşekkür ediyorum."

Olayı Twitter hesabından duyuran hekime destek mesajları yağdı, olaya ilişkin açılan etiket gündemin ilk sıralarında yer aldı.

bursa
antalya sağlıkta şiddet
şiddet olayları
Yorum (5)
Bir idareci
Kınıyoruz.haydi daha çok hasta bakma ameliyat yapıp memnun bırakma zamanı.hersey halkımız için.
2
Cevapla
misafir
sadece ve sadece hasta hakkı hasta hakkı diye tutturup 20 yıldır uyguladıkları politikalarla doktorları sözde değersizleştirerek katmerli bir şekilde şiddetin önünü açanların vicdanı çok rahat mı acaba . hakkımızı size hiç bir şekilde helal etmiyoruz. kul hakkı kadar ağır bir şey var mıdır..
7
Cevapla
Akademisyen
Yine aynı tür haber. sürekli sadece şiddet haberleri yapılıyor. Ama lütfen sizde bu yanılgıya düşmeyin düşürmeyin.asıl can alıcı soruna ses olun kulak verin. Bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil MALPRAKTİS YASASIDIR Arkadaşlar bu algı operasyonuna alet olmayın, bizim ana sorunumuz şiddet değil, lütfen yapmayın etmeyin, bizim can alıcı sorunumuz şiddet değil, malpraktis yasasıdır. Devlet büyüklerine sesleniyorum lütfen malpraktis yasasını halledin. Devletin bir doktora ölene kadar verdiği toplam paradan daha fazlası sadece 1 hastadan tazminat olarak isteniyor ve alınıyor. Oturun hesaplayın ben hesaplarım. Bakım sadece bir hastadan istenen tazminat 4-7 milyonu buluyor ki bir doktor günde 100 tane hasta bakıyor 4-5 ameliyat yapıyor. Ya bu kabül edilebilir mi ? Şiddet ücret ve diğer sorunlar hallolsa ne olur malpraktis yasası hallolmazsa. Çocuklarımıza 4-5 milyon TL lik tazminat kaynaklı miraslar mı bırakacaz ? Sağlık ve Adalet bakanlıklarından talebimdir. Aynen hakim ve savcıları verdikleri kararlardan dolayı devlet koruması altına aldığınız gibi Doktor ları da devlet güvencesine ivedilikle alınız. Özellikle malpraktis yasasını bir an önce çıkarınız. Özel ve kamu hiçbir doktora karşı dava açılamazsın isteyen devlete karşı açsın , hakim ve savcılarda olduğu gibi. Hatta sonuçlanmamış geçmişte açılan ve de devam eden davaları da kapsasın lütfen. Bu meslek başka türlü kurtulmaz. Ama bir an önce bu yasayı çıkarınız lütfen. Herkes yurtdışına kaçıyor işi bırakıyor erken emekli oluyor. Yapmayın etmeyin elinizi çabuk tutun lütfen. Bizim şiddet ten daha önemli ve can alıcı sorunumuz var oda malpraktis yasasıdır. Malpraktis yasası ile beraber şiddet yasası da revize edilir. Malpraktis ten kaynaklı tazminatlar hayatın normal akışına aykırı, lütfen bir an önce bu malpraktis yasasını çıkarınız. Hekimliğin sadece şiddet ücret gibi sorunlarını gündemde tutup asıl can alıcı sorunu olan malpraktis yasasını gündem yapmamak kabül edilemez, hekimler bu ülkenin en parlak beyinleridir lütfen yapmayın bari siz yapmayın asıl ve can alıcı sorunumuzun yeteri kadar gündeme getirilmemesine sessiz kalmayın alette olmayın. Bu haberler sadece şiddeti teşvik ediyor. Sadece şiddet gündem yapılırsa hükümette Kamuoyuda sadece şiddet sorunumuz varmış gibi algılar yorum yapar. Ben yazmaktan bıkmayacam sesimi duyurana kadar.
3
Cevapla
dr
Giderek artıyor, sinir bozucu ve yıpratıcı bir şekilde , sağlık camiasını kurt gibi kemirerek... Ne zaman ve kim dur diyecek ?
15
Cevapla
cek cak dr
bakanlığımız ve sayın bakanımız dur diye-cak....pardon -cek olacaktı....!
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir