Medimagazin logo

Sezaryen yasası, Anayasa Mahkemesi'nde

Hararetli tartışmalara neden olan sezaryen yasası, Anayasa Mahkemesi'nin önünde. Yüksek mahkeme, 27 Eylül perşembe günü yapacağı toplantıda CHP'nin iptal başvurusunun ilk incelemesini yapacak.
Kaynak: CNN TÜRK
 Sezaryen yasası, Anayasa Mahkemesi'nde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İlk incelemede CHP milletvekillerinin imzalarının yeterli olup olmadığına bakılacak. Başvuruda eksiklik bulunmazsa esas incelemeye geçilmesi için bir raportör görevlendirilecek.

17 üyesinden 15'i erkeklerden oluşan yüksek mahkeme daha sonra esasa ilişkin kararını açıklayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği kürtaj ve sezaryen yasağı, parlamentodaki tartışmaların ardından yasal düzenlemeye konu olmuştu.

10 haftaya kadar kürtaj yasağı düzenlemesi korunurken, sezaryene tıbbı zorunluluk şartı getirilmiş kadın örgütlerinin sert tepki gösterdiği düzenlemeyi CHP Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı.

anayasa mahkemesi
sezaryen yasası
Yorum (3)
MEHMET KAYA
Sezaryen bir ameliyattır. Operasyon öncesi ve sonrasında hayatı kaybetmeye kadar giden komplikasyonlara neden olabilir. Bu nedenden dolayı Tıbben gereklilik durumunda yapılmalıdır.
0
Cevapla
dr yalçın
hararetli tartışmalar filan yaşanmadı.bu konularda en küçük bir tıbbi bilgiye sahip olmayan biri sezaryene karşıyım dedi,maalesef doktor olan(hatta profesör) birileri başüstüne efendim deyip şip şak kanun çıkardılar.
0
Cevapla
jineko75
sezeryan bir ameliyattır, riskleri vardır kesinlikle doğru. peki normal doğumun riski yok mudur? 15 saat travay takibi yapılıp normal doğum olmayınca aile yakınlarının madem olmayacaktı neden o kadar ağrı çektirdin sorusuna ne cevap vermelidir? (tabi bebekte sorun yoksa, bebekte sorun olduysa zaten geçmiş olsun!!) cpd bir sezeryan nedenidir. peki neye ve kime göre cpd. ben muayene ederim cpd derim, başka bir arkadaş değil der, net kararı kim verir? bir hastam vardır daha önce 4000 ve 4300 gr normal doğumu var. bebeği us de 4250 gr ölçtüm (hata payı %10-15) hastaya ve eşine riskleri anlatarak normal doğuma aldık. bebek 4700 gr doğdu( ömrümden ömür gitti) 1 hafta bebeğin kol iyi çalışmadı. allahtan sonrasında düzeldi. düzelmese ve aile şikayetçi olsa bilirkişi eminimki 4700 gr bebek normal doğum yaptırlmaz doktor hatası diyecekti.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir