SAMSUN-SAYMER'in 2005 yılında gönüllü bir avuç doktor, diş hekimi, eczacı ve veteriner hekimlerinin bir araya gelerek kurdukları bir sivil toplum örgütü olduğunu, derneklerinin bir meslek kuruluşu olmadığını, hiçbir siyasi, etnik ve ideolojik yönünün olmadığını söyleyen SAYMER Başkanı Dr. Mehmet Nimet İgci, "Tamamen sosyal amaçlı, yöremize, ülkemize hatta gerekirse uluslararası alanda yapılan sosyal programlara katkıda bulunmak üzere kurulmuş bir STK'yız. 19. ve 20. yüzyılda tüm dünyada yaşanan siyasi ve ekonomik mücadelenin vahim sonuçları ortaya çıktı, ülkemizde de bir takım sosyolojik problemlere neden oldu b.u durum. Tıp alanında çok kapsamlı ve teknolojik gelişmeye rağmen, insani yön itibariyle mesleğimizde bir takım dejenerasyonların, bir takım kan kayıplarının olduğu herkesin malumu. Biz SAYMER olarak bu manada bütün bu olumsuzluklara duygusuz kalmamak için faaliyetlerimizin ağırlığını bu yönde geliştirmeye çalıştık. Bir meslek örgütü olmamamıza rağmen hedeflerimizin başında sağlık alanında çalışan meslek gruplarını daha dürüst, daha ahlaklı, olayların insani yönüne bakabilen, bu yöndeki eksikliklerin giderilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak, örnek olmak, hekimliğin ak yüzünü temsil etmek ana amacımızdır" dedi.
14 Mart Tıp Bayramı'nda tüm hekimlerin katılacağı bir etkinlik düzenleyeceklerini belirten Dr. Mehmet Nimet İğci, "Daha çok ağırlıklı üyelerden oluşan bir derneğiz. Tıbbın bilimsel yönünü biz tıp programları içinde öğreniyoruz. Fakat tıbbın bir de sanat ve kültür yönü var. Özellikle sanat yönü tıbbın bilimsel yönünün önünde gitmiştir. Biz tıbbın sanatsal yönünü hasta başında hoca-öğrenci ilişkileri içinde öğreniriz. SAYMER bu anlamda bu eksiğimizi de ortaya çıkarttı. Yani hekimliğin sosyal ve kültürel yönünün de utulmaması gerektiğini ortaya koydu. Tıp bir toplumun, bir kültürün eseri değildir. İnsanlıkla beraber dünya kurulduğundan günümüze kadar bütün insanların katkılarıyla oluşmuş bir bilgi birikimidir. Bizde tıp bayramları koskoca bir camianın ancak bir avuç kadar görevlisi tarafından ya da kendisine bu olayı misyon edinmiş kişiler tarafından kutlanır. 14 Mart 1827 yılından beri tıp bayramları kutlanmış ama baktığınız zaman ya bir aksiyon, ya da bir reaksiyonu sonucu kutlanmış. Tıp bayramları bütün meslektaşlarımızın katılımıyla kutlanması gereken bir aktivite olmalı. Samsun'da bin 500 hekimin katılımıyla olmalı. Hepimizin bir arada kutlayacağı bir bayrama öncülük etmek istedik. Müzik konusunda hem fikir olduk. Doktor bestekarlarımızın eserlerinden oluşan ve hekimlerin icra ettiği bir TSM konseri düzenledik. 9 Mart Cuma günü CKM'de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Bu kutlamanın alternatif bir kutlama olmadığını söyleyen İğci, "14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarını genel olarak Tabip Odası üstlenir. Tabip Odası'nın tüm kutlamalarının içinde olacağız ve destekliyoruz. Bu kesinlikle alternatif tıp bayramı kutlaması değil. Arzumuz daha geniş bir katılım ile bayram havasında kutlanabilir" şeklinde konuştu.