Medimagazin logo

Sağlık-Sen: Döner sermayedeki adaletsizlik devam ettiği sürece, SUT zammı memnun etmez

SUT fiyatlarının ortalama yüzde 40 oranında artırılmasının sağlık kuruluşları adına çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarının esas beklentisi, her koşulda sorun üreterek çalışma barışını bozan ve çalışanları meslekten soğutan ücret adaletsizliğine son verilmesidir” dedi.
Sağlık-Sen: Döner sermayedeki adaletsizlik devam ettiği sürece, SUT zammı memnun etmez
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık hizmetleri bedelinin belirlenmesinde esas alınan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarına yapılan artışı değerlendirdi. SUT fiyatlarının ortalama yüzde 40 oranında arttığını belirten Durmuş, bu durumun sağlık kuruluşları adına çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi.


Beklenen SUT güncellemesi Resmi Gazete'de yayımlandı!


Durmuş, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bu gelişme, hastaneler iyi yönetildiği takdirde çalışanlara yapılacak döner sermaye ödemelerinde önemli artışa sebep olacaktır. Ayrıca ödenemeyen nöbet ücretleri de ödenebilecektir. Ancak döner sermayedeki adaletsizlik devam ettiği sürece, SUT fiyatlarındaki artışın yeterli memnuniyet sağlamayacağı da unutulmamalıdır. Çünkü adaletsiz döner sermaye yapısı, yüzde 98 oranında çalışanları memnun etmediği gibi sağlık sistemini de kilitlemektedir.”


Yapılan SUT değişikliğinin getirileri neler olacak?


"Ücret adaletsizliğine son verilmeli"

Sağlık emekçilerinin palyatif çözümler istemediğini kaydeden Durmuş, “Esas beklentileri, her koşulda sorun üreterek çalışma barışını bozan ve çalışanları meslekten soğutan ücret adaletsizliğine son verilmesidir. Bunun da yolu, mevcut döner sermaye sistemine hak ve hakkaniyet esaslı kapsamlı dokunuştan geçmektedir” diye konuştu.

semih durmuş
sut fiyatları
sağlık uygulama tebliği
döner sermaye
Yorum (17)
Deniz
TTB, Türk Diş Hekimleri Odası, SES 20 nin üzerinde uzmanlık derneğinin ve bazı sendikaların da desteğini alarak 26 Ocak -4 Şubat arası Beyaz nöbet tuttu 8 Şubat'ta G(ö)REV kararı aldı 4 Şubat ta TBMM önünde açıklama yaptı bu süreçte onlarca basın açıklaması yapıldı bu güne kadar hiç birini görmediniz haber yapmadınız. Ama Sağlık-Sen in hemen her açıklamasını manşete taşıyorsunuz ki Sağlık-Sen son toplu sözleşme ile hekimlerde ek ödeme kaybına neden oldu ve hekimlerin büyük çoğunluğunu Maaş+Sabite mahkum etti.Bu mağduriyeti gideren ve mecliste tüm partilerin oy birliği ile kabul edilen düzenlemeye sahip çıkıp destekleyeceğine iptal edilmesine neden olacak eylem ve açıklamalar yaptı.Sizin de bu taraflı tutumunuzu unutmayacağız sayın Medimagazin editörleri.
0
Cevapla
Ahmet Yıldız
Ya bu adam sağlık çalışanlarının baş düşmanıdır. Bu böyle biline. Niye adam gibi emekliliğe yansıyan maaş talep etmez. İkide bir ek ödeme adaletsizliği deyip durur. Dr ile diğer tüm ekibi birbirine düşürmek için canını dişine takıyor resmen. Anladım herkes eşit ek ödeme alsın herkes aynı maaş alsın. Komünizme geçelim olsun bitsin. Amacı çalışanların hakkı hukuku olmayınca şark kurnazlığı peşinde.
22
Cevapla
Fyr
Doktor dusmani bu adam ne demek istiyor. Ysp yuzde 20 arti sabit zammi, doktora yapilan zammi geri aldir. Sonra da doktorun katsayisi azalsin ysp’ye verilsin diyor resmen. Burada halen duran doktor arkadaslar meslegimizin geleceği icin lutfen ayrilin.
5
Cevapla
k.doktor
Siz değil misiniz Sayın cumhurbaşkanımızın doktorlara yaptığı iyileştirmeyi sendika olarak çok görüp daha sonradan iptaline sebep olan. Hekimler umurunuzda bile değil....
9
Cevapla
uzman dr
Sizi engelleyen mi var? Kimi kime şikayet ediyorsunuz* Bırakın dalga geçmeyi!!! Hekim düşmanları...
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir