Medimagazin logo

Sağlık raporu olanlar mesai dışı çalışmaya katılmayabilir 

Manisa'da rahatsızlığı sebebiyle mesai dışı çalışmayınca maaşından kesinti yapılan hemşire, açtığı hukuk savaşını kazandı.
Kaynak: İHA
Sağlık raporu olanlar mesai dışı çalışmaya katılmayabilir 
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Manisa'da bir hemşire, sağlık problemleri sebebiyle uzun süre ayakta duramadığını ve ağır kaldıramadığını raporla görev yaptığı hastaneye bildirmesine rağmen, idarece mesai dışı çalışmaya zorlandı. Mesai dışı çalışmaya katılmadığı için kendisine aylıktan kesme cezası verilen hemşire hukuk mücadelesi başlattı.

Genel Sağlık-İş tarafından Manisa İdare Mahkemesi’nde hastane idaresinin verdiği karar ile ilgili iptal davası açıldı. Yapılan yargılama sonunda, öncelikle kendi personelinin sağlığını gözetmek zorunda olan idarenin sağlık problemleri bulunan hemşireye yaptığı haksız ve hukuksuz uygulama oy birliği ile iptal edildi.

Mahkemenin iptal kararına karşı hastane tarafından istinaf yoluna gidildi. Ancak İzmir Bölge İdare Mahkemesi 2. İdare Dava Dairesi idarenin istinaf talebini yine oy birliği ile reddederek kararı onadı.

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “İdare, personeline her ne sebeple olursa olsun zulmedemez. Kendi hemşiresinin sağlık raporunu tanımıyorum diyemez" dedi.

sağlık raporu
hemşire
Yorum (2)
tuğba açıkel
Gerçekten sağlık problemi olmayıp da eş veya siyasi-sendika torpili olanlar DVT vb. nedenlerle rapor alabildikleri için, değil mesai dışı mesai içinde bile aktif alanlarda çalıştırılabilecek eleman bulunamayınca idareler de gerçek sağlık problemleri nedeniyle raporu olanları da mesai dışı çalışmaya yazıyorlar. İdareler bu raporlara torpil nedeniyle maalesef mudahale etmek istemedikleri (bir gün idari görevleri bittiğinde rahat yerde çalışma arzusu yada o kişilerin torpillerinden çekindikleri) için çözümü gerçekten sağlık problemi olan raporlulara mesai dışı veya ağır birimlerde çalımayı dayatmakta buluyorlar. Yapılması gereken mesai dışı çalışmaların, sağlık çalışanlarınca sağlık meslek gruplarında varlığının kabul edilip çalışılmasıdır. Çalışmak istemeyen arkadaşlar mesai dışı çalışması olmayan mesleklere geçip bu kadroları boşaltmaları gerekmektedir.
9
Cevapla
aydin sinal
verilen saglik raporu eger kisinin günlük yapmasi gerek isini yapamiyorsa,isini aksatiyorsa is verenin isten cikarma yetkisi verir.bu almanyada böyledir,hastahane hemsiresinin fazla mesai ,gece nöbeti, yapmasi icabinda agir diye tanimlanan hasta veya baska seyleri kaldirmasi kacinilmazdir.Yazida gecen olay eger almanyada olsa hemsire ya baska bir ise verilir(tabiki düsük ücretle) kabul etmese ayni gün isine son verilir. ancak 55 yasindan sonra gece nöbetleri ve agir isler o kisiyi zorlayarak yaptirilmaz.ama döner sermayeden aldigi pay cok düser.Iscinin hakki oldugu kadar is vereninde hakki vardir.Türkiyede calistiginiza dua edin derim
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir