Medimagazin logo

Sağlık Çalışanlarının Ek Göstergeleri Yeniden Düzenlensin

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Hüseyin Çelik’in bir tv kanalında Başbakanın astsubayların ve polislerin özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili talimat verdiğini açıklaması üzerine En düşük maaşı alan sağlık çalışanlarının özlük hakları ne zaman düzeltilecek diye sordu.
Sağlık Çalışanlarının Ek Göstergeleri Yeniden Düzenlensin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Hükümetin Astsubaylar ve polislerin Emeklilik kadro ve derecelerinde yeniden düzenleme yapılacağını ve Ek göstergelerinin 2200 den 3600 ek göstergeye getirileceği yönünde yapılan çalışmaların Astsubaylar ve polisler açısından sevindirici olduğunu belirten Erözgün, Kamu çalışanları arasında bu gün en düşük maaşı alan Sağlık çalışanlarının da özlük haklarının düzeltilmesini istedi.

 

Sağlık Çalışanlarının ek göstergelerinde 1995 yılından itibaren herhangi bir değişiklik/artış olmadığını belirten Erözgün, 12 Eylül Askeri Darbesi ile Tam gün çalışma yasasının iptali ile başlayan sağlık çalışanlarının cezalandırılma anlayışı Askeri darbelere karşı olduğunu ifade eden bir iktidar tarafından öncelikli olarak ele alınması gerekirken en mağdur kesim olarak çalıştırılması önemli bir çelişki dedi.

 

Uzaman Hekim, Pratisyen Hekim ve biyologların ek göstergelerinin 3600, Dört yıllık lisansiyer sağlık personelinin ve eczacıların 3000, diğer sağlık çalışanlarının 2200 olan ek göstergelerinde değişiklik yapılmasını isteyen Erözgün, 3600 ek göstergesi olan sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin 5000 ne 3000 ek göstergesinden maaş alanların ek göstergelerinin 4400 e ve 2200 ek göstergesinden maaş alanların ek göstergelerinin 3600 e getirilmesini talep etti.

 

Sağlık Bakanlığının son uygulamalarında Hekim dışında görev yapan sağlık çalışanlarını özlük haklarının iyileştirilmesi ve Tam gün yasası kapsamında değerlendirilmemesini de eleştiren Erözgün, özlük haklarında yapılacak düzenlemelerde çalışanlar arasında bozulan ekip ruhunun yeniden tesisi için sağlık çalışanları için yapılacak bu düzenleme sağlık hizmetindeki ekip anlayışını yeniden tesis edecek şekilde hakkaniyetle ve adalet içinde yapılmasını istedi.  

 

Sağlık çalışanlarının parçalara ayrıştırılmış huzursuz ve psikolojik olarak yorulmuş ve hizmet üretemez hale getirilmiş olduğunu iddia eden Erözgün, İşinde huzursuz, evinde huzursuz, geleceğinden endişeli, yarını hakkında bir düşünce geliştiremeyen sağlık çalışanları bütün bunlara rağmen özveri ile sağlık hizmeti üretmektedir. Siyasi iradenin özlük haklarında yapacağı düzenleme hiç şüphesiz sağlık çalışanlarını mutlu edeceği gibi sağlık hizmetlerinden yararlanan halk memnuniyetini de artıracağını sözlerine ekledi.

sağlık
çalışanlarının
ek
göstergeleri
yeniden
düzenlensin
Yorum (9)
Osman
Bu öneri ilk öncelikle ele alınıp acilen hayata geçirilmeli. Çünkü ne döner, ne performans alamayan 6000 kadar sağlıkçı var. Bu mağduriyeti yaratanların bu haksız uygulamayaı acilen düzeltmeleri şarttır.
0
Cevapla
BEKİR
SB dışında çalışanlara denge tazminatı olarak verilen rakam çok komik kalmış, eşit işe eşit ücret denilip danışmanlar ve üst bürokratlar çok daha fazla "eşit"lenmiş ama döner alamayan, performans alamayan mazlumlar gene yok sayılmış mağdur olmuşlardır
0
Cevapla
UFUK
SB dışında görev yapan sağlık çalışanların özlük haklarının Tam gün yasası kapsamında değerlendirilmeyerek "yok" sayılmaları, çalışanlar arasında bozulan eşitliğin, hakkaniyetin yapılacak düzenleme sağlık hizmetindeki ekip anlayışını yeniden tesis edecek şekilde hakkaniyetle ve adalet içinde yapılması "acilen" gerekmektedir...
0
Cevapla
Salih
Kurumlarda çalışanlar zerre kadar dikkate alınmayıp yok sayıldığından döner performans ve ek denge tazminatından yoksun bırakılıp ele güne karşı rezil ve mağdur edilmektedirler. Acilen düzeltilmelidir..
0
Cevapla
Haydar
Sağlık Bakanlığı dışında 10 yıldır döner ve performans alamayan en çok mağdur edilmiş olan kesimdeki 3600 ek göstergesi olana 5000; 3000 ek göstergesi olana 4400 ve 2200 ek göstergesi olana 3600 ek gösterge verilmeli, geriye dönük mağduriyetleri için de makul bir tazminat ilave edilmelidir ki adaletsizlik biraz giderilmiş olsun.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir