Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı yeni uygulamayı başlatmıştı: Onaylı randevu sisteminde ilk sonuçlar nasıl?

Sağlık Bakanlığının başlattığı Onaylı Randevu Sistemi ile randevuya gelme oranı yüzde 92'ye çıktı. Onay vermeyenlerin randevusunun otomatik olarak iptal edilmesiyle günlük ortalama 50 bin yeni randevu kapasitesi açıldı.
Kaynak: Sabah - Burcu Şen
Sağlık Bakanlığı yeni uygulamayı başlatmıştı: Onaylı randevu sisteminde ilk sonuçlar nasıl?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevuların büyük kısmı vatandaşların randevuya gelmemesi veya son dakika iptalleri nedeniyle boşa gidiyordu.

Bu durum Sağlık Bakanlığı hastanelerinin kapasitelerinin yaklaşık olarak yüzde 30'unun kullanılamamasına neden oluyordu.

Bakanlık alınıp gelinmeyen randevuların önüne geçebilmek, randevuları etkin şekilde yönetebilmek ve kaynakları daha verimli ele alabilmek amacıyla yaklaşık bir ay önce MHRS'de "Onaylı Randevu Sistemi"ni hayata geçirdi.

50 bin yeni kapasite

Sabah'tan Burcu Şen'in haberine göre; onaylı randevu dönemi öncesinde vatandaşların randevuya sadakati yüzde 87'den yüzde 92'ye çıktı.

Randevusuna geleceğini beyan etmeyenlerin randevusunun bir gün önce saat 20.00 itibarıyla otomatik olarak iptal edilmesiyle günlük ortalama 50 bin yeni randevu kapasitesi açıldı.

Bu sayede vatandaşlar iptal edilen randevulardan kendilerine uygun saati seçerek muayene olmaya başladı. Sistem öncesinde talep bırakılan vatandaşlara ortalama 7 gün içerisinde randevu verilebilirken bu oran da 3 güne düştü. Böylelikle randevuların iptal edilmesinin ardından kalan boş kapasite hizmet bekleyen hastalar için değerlendirildi.

Sistem nasıl işliyor?

Randevu tarihinden bir gün önce, saat 20.00'ye kadar kişilerin randevularına onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor. Onaylamayan kişilerin randevuları iptal ediliyor. Randevusunu onayladığı hâlde gitmeyen kişilerin aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alması kısıtlanıyor ancak bu kişiler sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabiliyor.

onayli randevu sistemi
mhrs
randevu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir