GAZİANTEP-Bakan Müezzinoğlu, Vali Erdal Ata'yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sağlık hizmeti sunumunda dünya standartlarını yakaladığını belirtti. Türkiye'nin bu konuda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle kıyaslanabilecek noktaya geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, Türkiye'nin aynı zamanda sağlık tüketicisi bir ülke olduğunu, ilaca ve tıbbi teknolojiye önemli miktarda para harcadıklarını kaydetti.
Türkiye Sağlık Enstitüleri'nin kurulduğunu aktaran Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Belirli alanlarda ilacını üretebilen, tıbbi teknolojide söz sahibi olan ülke iddiasında olmalıyız. Türkiye, sanayide belirli mesafeyi yakalamış ülke, özellikle Savunma Sanayi Müsteşarlığının yakaladığı performansla, bizim tıbbi teknolojinin paralel alanları var. Türkiye Sağlık Enstitüleri'ni kuruyoruz ve ilk aşamada 6 enstitü olacak. Bunlardan birisi kanser enstitüsü, diğeri biyoteknoloji enstitüsü. Yani biz tıp teknolojisinde dünyanın ürettiklerini tüketen değil, dünyanın ürettiklerini de üretebilen ülke olma iddiasındayız. Kronik hastalıklar enstitüsü, anne, yenidoğan, çocuk ve ergen sağlığı enstitüsü, geleneksel tıp ve tamamlayıcı tıp enstitüsü ile sağlık akreditasyon enstitüsünü de kuruyoruz. Bunların yasa tasarısı genel kurula geldi, arzu ederdik ki bu dönemde yetiştirelim, perşembe günü görüşmelerine başladık derken kaldı. Muhtemelen eylül ya da ekimde kanunumuzu çıkaracağız."
Müezzinoğlu, Türkiye'nin yalnız sağlık hizmeti sunan değil, sağlık ürünlerini de üreten bir ülke olma iddiasında olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin yakın coğrafyasında bu anlamda bölgenin merkezi olabilecek güce de sahip olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Biz artık ülke insanımızın yanında, yakın coğrafyamız, 1,5 milyarlık nüfus için de Türkiye'yi sağlıkta da bölge merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu hedeflerken, sağlığın teknolojisinde de, üretiminde de, Ar-Ge'sinde de geri kalmayı veya dünyayla yarışır noktada olmamayı kabullenmek Türkiye'ye yakışmaz" dedi.