Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İthal doktorlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığının teşkilat yasasının değiştirilmesi ile ilgili çalışmaları Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Başbakanlık ile birlikte yürüttüklerini belirterek, ''Sağlık Bakanlığı ya da Sağlık Bakanı olarak nihai kararı biz veremeyizBu sonuçta hükümetin vereceği bir karar olacaktır'' dedi. Akdağ, bu konudaki çalışmayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını ve görüşlerini alacağını bildirdi.
Kaynak: www.ihlassondakika.com
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İthal doktorlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Akdağ, UNİCEF tarafından Türkiye'deki bebek ölümlerinin azaltılmasındaki katkıları nedeniyle yapılan ödül töreninde, bakanlığının ''teşkilat yasasının değiştirilmesi'' ile ilgili soruları yanıtladı. 

Yeni bir teşkilat yasası yaptıklarını, bunun ''gelişmekte olan bir taslak'' olduğunu söyledi. Taslak üzerinden kesin sonuçlar çıkarmanın yanlış olduğunu vurgulayan Akdağ, ''Çünkü sonuçta Maliye, Devlet Personel ve Başbakanlıkla da bazı görüşmeler, toplantılar yaptık. Ama bu teşkilat yasası ile daha doğrusu, bu husustaki kanun hükmündeki kararnameyle ilgili olarak tabii ki Sağlık Bakanlığı ya da Sağlık Bakanı olarak nihai kararı biz veremeyiz. Bu sonuçta hükümetin vereceği bir karar olacaktır'' diye konuştu. 

Akdağ, bu tartışmalar çerçevesinde yapılacak taslağın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını ve görüşlerini alacağını da bildirerek, şunları söyledi: 

''Ama söylediğim gibi klasik bir bakış açısıyla yürümüyoruz. Benim öteden beri inandığım bir husus var. Süreklilik arz eden görev pozisyonları verimliliği azaltır. Bu bende genel bir kanaat. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığındaki yöneticilik pozisyonlarının gerek bakanlık merkezinde, gerekse taşrada sözleşmelilik süreleriyle sınırlı olması gerektiğine inanıyorum. Bu sözleşmelilik sürelerinde de performans değerlendirmesinin yapılması gerektiğine inanıyorum. 'Ancak şunu ifade etmem gerekir, biz 9 yıldır iktidardayız. Zaten bugüne kadar çalıştığımız yöneticilerin önemli bir bölümünü biz atadık. 9 yıllık iktidar önemli bir süre. Dolayısıyla bu tasarı 'yöneticileri illa ki değiştireyim tasarısı' değildir. Bu bir verimlilik tasarısıdır'' diye konuştu. 
Tasarının, kamuoyunda ''ithal doktor'' olarak adlandırılan Türkiye'de yabancı doktor çalıştırılmasını öngörüp öngörmediğinin sorulması üzerine Akdağ, şunları söyledi: 

''İsterseniz 'ithal doktor' lafını kullanmayalım, insan için bu lafı kullanmayı bugüne kadar hiç doğru bulmadım. Belki bu tasarı ile değil ama tasarının içine de girebilir, mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan doktorların da Türkiye'de çalışmasının önü açılmalıdır. Neden Türk doktorları dünyanın dört bir tarafında çalışabiliyor da dünyanın başarılı doktorları Türkiye'de çalışamasın? Türk insanına haksızlık değil mi bu?'' 

Bakan Akdağ, Birleşmiş Milletler'in ''kuş gribi'' ile ilgili uyarısının hatırlatılması üzerine de, bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını bildirdi.

sağlık
bakanı
recep
akdağ
i̇thal
doktorlar
hakkında
açıklamalarda
bulundu.
Yorum (15)
Dr Hakan
Bence de çalışmalı ama aynı maaş + performans sistemi onlara da uygulansın. Eminim ki ABD nin ve Avrupa'nın en başarılı doktorları bu cazip şartlarda çalışmak için balıklama atlıcaklardır ve halkımız bu nimetten Sağlık Bakanımız sayesınde yararlanacaktır...
0
Cevapla
Hakan
Sayın bakan Türkiye'ye gelecek olan yabancı doktorların ne kadar kötü bir eğitimle buraya geldiklerini ve TUS'ta Türkiye derecelerinin bile zor girdiği yerlere bu yabancıların sadece barajı geçip girdiklerini ya bilmiyor ya da bilmezden gelip siyaset yapıyor. Eğer bilmiyorsa birinin anlatması gerek sayın bakana...
0
Cevapla
emre kaplan
Hakan beye katılıyorum Türk doktorlarla aynı koşullarda çalışmak isteyen ve yeterli türkçe bilen ve ilgili uzmanlık dal komisyonu tarafından yapılacak toerik ve pratik sınavı geçenler buyursun çalışsınlar.
0
Cevapla
hakan
arkadaş deli olmamak içten değil, dünyanın başarılı doktorları neden türkiyede çalışmasınmış? 1900 tl maaş 2000 tl dönere hangi başarılı doktor türkiyeye gelir be kardeşim? avrupada amerikada yüzbinlerce dolar kazanıyorlar, sen neden bahsediyorsun? ancak ve ancak yeni afrikalı,gürcü,iranlı falan doktorlarımız hayırlı olsunnn
0
Cevapla
drm
Hakan Bey, o doktorların o barajı geçmek için bilim sınavı yanı sıra dil sorununu da aşmaları gerektiğini biliyoruz. Onların aldıkları 51 puan, eğitimini burada almış ve TUS kitapları gözünün önünde olan mezunlarla aynı mı?bir de o puanla 4-5 yıl ücretsiz çalışacaklar, türkiyede kaç kişi bu şartlara dayanır?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir