Medimagazin logo

Prof. Özdoğan ABD'de yılın tıp adamı seçildi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, dünyanın saygın bilim kuruluşlarından Amerikan Biyografi Enstitüsü tarafından "2012 Yılının Tıp Adamı Ödülü"ne layık görüldü. Dünya literatürüne giren kalp damar ameliyatları ve geliştirdiği teknikler dolayısıyla aday gösterilen Özdoğan, bu ödülü alan ilk Türk cerrahı oldu. Özdoğan, 1967'den beri verilen ödülü almaktan mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti. Özdoğan, "Ameliyatlarımız, uluslararası kongrelerde de bilim dünyasına tebliğ edildi. Bana gönderilen mektupta binlerce bilim insanı arasından seçildiğim belirtiliyor. Ödülü ilk alan Türk cerrahı olmak da beni ayrıca gururlandırıyor, ülkem adına mutluluk ve gurur duyuyorum" dedi.
Kaynak: SABAH
Prof. Özdoğan ABD'de yılın tıp adamı seçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Prof. Dr. Mehmet Emin Özdağ, 1.5 yıl içinde mesleki kariyerinde inişlerle çıkışları bir arada yaşadı. Bir doktor için utanç verici olabilecek “bıçak parası”ndan ceza alan ünlü cerrah, bir doktor için en büyük gurur olan ödüle, “2012 Yılın Tıp Adamı Ödülü”ne layık görüldü.

Bir hastasından bıçak parası aldığı iddiasıyla yargılandığı davada, 10 ay hapis cezasına çarptırılan ancak Yargıtay’a itirazda bulunan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, binlerce doktorun arasından Amerikan Biyografi Enstitüsü’nün “2012 Yılın Tıp Adamı Ödülü”ne layık görüldü.

Ödülü alan ilk Türk

Dünya literatürüne giren kalp damar ameliyatları ve geliştirdiği teknikler dolayısıyla aday gösterilen Özdoğan, bu ödülü alan ilk Türk cerrahı oldu. 1967 yılından beri verilen bir ödülü almaktan mutluluk ve onur duyduğunu ifade eden Özdoğan, Londra’da ve Türkiye’de dünyadaki ilk vaka ameliyatlarını başarıyla hayata geçirmesinin ve literatüre kazandırmasının “Yılın Tıp Adamı” seçilmesinde büyük etkisi olduğunu söyledi. Özdoğan şöyle devam etti:

Bağış’tan mektup

“Bu ödül benim şahsımda Türk tıbbına verilmiş bir ödül. AB Bakanı Sayın Egemen Bağış çok duygusal bir mektup göndermiş bana. Böyle bir ödülün bir Türk cerraha verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını söylüyor. Gerçekten çok duygulandım. Ben de ona bir teşekkür mektubu yazdım.”

İlk cerrahi operasyonları

Özdoğan’ın ekip arkadaşlarıyla birlikte dünyada ilk defa gerçekleştirdiği cerrahi operasyonlar şöyle:

1995 yılında bir kalp nakli ile 3 hastanın sağlığına kavuşması sağlandı. Kalp nakli bekleyen 4 ve 5 yaşlarında iki çocuğa, Çocuk Kardiyolojisi ve Hematoloji bölümleriyle ortaklaşa olarak kök hücre nakli gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez olmak üzere, 6 aylık bir bebeğe insandan insana kapak nakli, 2 yaşındaki bir çocuğa kalp nakli ve bu hastadan çıkarılan kalp kapağı ile 20 günlük bir bebeğe kapak nakli, 65 yaşındaki hastaya kalp nakli, ROSS ameliyatı, kalp durdurulmadan mitral kapağının tamir edilmesi ameliyatları...

Dosyası Yargıtay’da

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, Şubat 2011’de SGK’lı bir hastasından bıçak parası aldığı iddiasıyla yargılanmıştı. Özdoğan, yargılama sonucunda 10 ay hapis cezası almış, ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırılmıştı. Özdoğan, bu karara Yargıtay’da itiraz etti. Dosya halen Yargıtay’da bekliyor.

Aldığı ödüller

Özdoğan’ın, Milli Olimpiyat Komitesi’nden Üstün Hizmet Ödülü, Sağlık Bakanlığı Özel Ödülü, Cumhurbaşkanlığı Ödülü, Türk Kalp Vakfı Ödülü bulunuyor.

prof.
özdoğan
abd'de
yılın
tıp
adamı
seçildi
Yorum (6)
baran ince
bıçak parası alanı bak usa bile ödüllendiriyor demekk adam sıkı cerraah.iyi isen paranı kazanacan hocam nasıl iyi futbolcu iyi para alyor.iyi dr.da hakettiğini almallıı.ha beleş olacm dersen yürrü devlette.performansçılara
0
Cevapla
drkimbıl
evet elalem bizim gerçek bilimadamlarını takdir ederken biz ezmekle içeri atmakla meşguluz,hocamı tüm bu olanlara rağmen bu ülkede kaldığı için tebrik ediyorum,ama birkez daha düşünmesinde fayda var..
0
Cevapla
cezmi
Gurur duyduk kendisiyle. Başına gelen o talihsiz olaydan dolayı asla kendisini suçlu görmedim. Bir suçlu varsa o da, dünyanın en büyük cerrahlarından birine ''2000 puan ya da 200 tl karşılığında kalp ameliyatı yap'' diyenlerdir.
0
Cevapla
dr yalçın
bu da birilerine kapak olsun.
0
Cevapla
sibel tayga
değerli hocam,siz bu paraları fazlasıyla hakediyorsunuz.amerikada sizin gibi hocalar ülkenin vergi rekortmeni.bizim ülkemizde sizin gibi hocalar extra ücret almasa,hasta elemesini nasıl yapacak.uyduruk varis hastaları bile size göstermeye gelecek.günde 500 tane varis hastası sizden randevu alacak.bakmazsanızda sizi şikayet edecek.hemde size gerçekten ihtiyacı olan küçücük kalp kapak hastası çocuklarımızın sırasını alıp size ulaşmalarını zorlaştıracak.tıpkı şu anda acil servisleri dolduran acil olmayan hasta grubu gibi(%80) doktoru hemşireyi gereksiz yere meşgul eden bilinçsiz hasta grubu gibi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir