Medimagazin logo

Özlem ve Tayyar Öz çiftinin şirketlerine neden kayyum atandı? Gelirleri nerden geliyor ortaya çıktı!

Sosyal medya fenomenleri Dr. Tayyar ve hemşire Özlem Öz hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakimlik, çiftin şirketlerine kayyum atanmasına karar verdi. Kararda, gelirin suç faaliyeti kapsamında elde edildiği ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçunun oluştuğu durumlarda şirketlere kayyum atanacağı kaydedildi
Kaynak: Sabah - Arzu Kaya
Özlem ve Tayyar Öz çiftinin şirketlerine neden kayyum atandı? Gelirleri nerden geliyor ortaya çıktı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal medya fenomenleri Tayyar ve Özlem Öz çifti hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hakimlik, çiftin şirketlerine kayyum atanmasına karar verdi.

Kararın detaylarına SABAH ulaştı. Kararda, gelirin suç faaliyeti kapsamında elde edildiği ve örgüt faaliyeti kapsamında işlenmesi durumunda el koyma ve kayyum atama kararı verildiği, suçun bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlendiğine yönelik kuvvetli şüphe bulunması nedeniyle de kayyum kararının alındığı aktarıldı.

Lüks yaşantılarını sosyal medya hesabında sergileyip örgütlü şekilde kara para aklama suçundan şüpheli olan fenomenlere yönelik soruşturmalar devam ediyor.

Engin Polat ve eşi Dilan Polat ile 'şampiyonlar ligi' olarak paylaştığı 12 fenomenin de arasında bulunduğu soruşturma sürerken doktor Tayyar Öz ve fenomen eşi Özlem Öz çifti hakkında da ayrıca bir soruşturma yürütülüyor.

Kayyum atanması kararı

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" olmak üzere 5 ayrı suçtan haklarında soruşturma yürütülen Öz çiftinin şirketlerine kayyum atandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talep ettiği, Sulh Ceza Hakimliği'nin kayyum atama gerekçesine ise SABAH ulaştı.

"Aklama suçlarında kuvvetli şüphe mal varlıklarına el koydurur"

Hakimlik, çifte ait Medelina Sağlık ve Reklam Hizmetleri LTD. ŞTİ., Özlem Öz Sağlık ve Güzellik LTD. ŞTİ. ve Tasf. Halinde Enila Tekstil Ürünleri ve Kozmetik TİC. LTD. ŞTİ. şirketlerine kayyum atadı. Kararda, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun gereğince "aklama ve terörün finansmanı suçunun işlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunan hallerde malvarlığı değerlerine el konulabileceği" maddesi gereği önce mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

"Gelir suçtan kaynaklıysa, örgüt varsa kayyum atanır"

Kararda ayrıca ilgili kanun maddeleri gereğince, suçun işlendiğine ve gelirin bu suçlardan elde edildiğine dair somut delillere dayanan kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçunun oluştuğu durumlarda şirketlere kayyum atanacağı kaydedildi.

"Şirket faaliyeti çerçevesinde suç işlendiği şüphesi"

El koyma kararı verilen şirketlere "suçun bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olması halinde; soruşturma ve kovuşturma sürecinde, hâkim veya mahkeme, şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgili olarak kayyım atayabilir" maddesi gereği kayyum atandığı belirtildi.

Atanan kayyumla ilgili Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı'nın görevlendirilmesi kararı verildi.

Dr. Tayyar ve hemşire Özlem Öz çiftinin 3 şirketine kayyum atandı

ozlem oz
tayyar oz
kayyum
doktor
hemsire
Yorum (2)
Cookie Monster
bu çiftin peşine düşen "savunucunun" burnnun çok hassas olduğunu söylemiş miydim?????
Cevapla
dr.hastane
hukuk belge ve delille konuşur.çak çuk ile konuşmaz. saçma sapan işler.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir