Medimagazin logo

Özel hastaneye doğrudan gitmeye sınır geliyor

Kaynak: MEMURLAR.NET
Özel hastaneye doğrudan gitmeye sınır geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sağlık Uygulama Tebliğinde 28 Temmuz 2012 tarihi itibariyle önemli bir değişiklik yaptı.

Tebliğin 3.1.1.A-3 maddesine eklenen yeni fıkra şu şekildedir:

“(2) Kurum, sağlık hizmetinin sunulduğu il, sağlık hizmetinin niteliği itibarıyla hayati öneme sahip olup olmaması, sağlık hizmeti ihtiyacının resmi sağlık hizmeti sunucularında karşılanıp karşılanmaması, hizmetin niteliği gibi hususları dikkate alarak özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan müracaatlara ilişkin ayrıca usul ve esas belirleyebilir.”

Bu yeni ek fıkraya göre, SGK'nın belirleyeceği usul ve esaslara göre bazı illerde özel sağlık kurumlarına doğrudan müracaatlara sınır getirilecek. Usul ve esaslar henüz belli olmadığı için net bir şey söylemek mümkün değil. Ama düzenleme, özel sağlık kurumlarına doğrudan müracaatları sınırlandırmaya yöneliktir. Detaylar, SGK'nın çıkaracağı usul ve esaslarda yer alacaktır.

Tebliğe konulan yetki gereğince örneğin,

- gribal enfeksiyonlarda özel sağlık kurumlarına doğrudan başvurulamayacağı,

- veya sağlık hizmet ihtiyacının resmi hastanelerden karşılanması (örneğin Burdur'da çok iyi ise,) bu ilde özel sağlık kurumlarına doğrudan başvurulmayacağı yönünde düzenlemeler yer alacak gibi görünmeketdir.

 

özel
hastaneye
doğrudan
gitmeye
sınır
geliyor
Yorum (13)
eda aşcıoğlu
yurtdışındaki doktor arkadaşlarım türk toplumu sağlıksız toplum diyorlar,pardon ruhen sağlıksız.gerçekten yapılan çalışmalarda antidepresan tüketimi çok yüksek oranda ülkemizde. hastalar özel hastaneleride yiyip bitirecekler neredeyse,birkaç özel hastane yöneticisi arkadaşım bu sınırlamayı bekliyor,çünkü hastaneleri özel hastane olmaktan çıkmış eski ssk hastaneleri haline gelmiş sıra toz duman...
0
Cevapla
Faruk yıldız
Yanlış bir yorum, bileden haber yapılmış; 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi, İkametgahı Türkiye'de olan kişilerden ve sigortalı sayılmayanlar için geçerli ve aşağıdaki maddeleri kapsıyor, 1) Harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınarak, Kurumca belirlenecek test yöntemleri ve veriler kullanılarak tespit edilecek aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan vatandaşlar, 3) 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler, 9) 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununun 74 üncü maddesinin ikinci fıkrasına göre görevlendirilen kişiler ile aynı Kanunun ek 16 ncı maddesine göre aylık alan kişiler,
0
Cevapla
Edip Ahmet Şahin
Sağlık Bakanlığı hastaneleri iflas ediyor.Muhtemelen Sağlık Bakanı SGK'ya, global bütçe üzerinden çok az artışla hastanıza biz bakalım, neden özel sağlık kuruluşlarına gereksiz ödeme yapıyorsunuz dedi ve SGK da bu durumu kabul etti gibi gözüküyor. Finans bimeyenlerin yönetici olmasının bedelini 150 bin çalışanıyla özel sektör ödeyecek malesef.
0
Cevapla
doç mehmet
SGKnın aklı yeni başına geldi. Günde 12 saat insafsızca Devlet hastanesinde çalışıyorum. Doç olmamın getirdiği hiç bir ekonomik avantaj sözkonusu değil. Eğer Devlet hastanesinde çalışıyorsak hiç olmazsa özeldekilerin yarısı kadar kazancımızın olması gerekli. Yoksa niçin Devlet hastanesinde kalmaya devam edeceğim ki?
0
Cevapla
emin m
özeller yıllarca sömürdü,yetkililer yeni uyandı!bu arada atı alan üsküdarı geçti!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir