Medimagazin logo

Ölüme karşı ''donarak'' zafer kazandı

Tomografi için aldığı ilaç nedeniyle kalbi aniden duran Ezgi Küçük, vücudu dondurularak yaşama döndürüldü.
Kaynak: AA
Ölüme karşı ''donarak'' zafer kazandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Çare aradığı hastalığı için tetkik yaptırırken ölümle burun buruna gelen Ezgi Küçük (24), yoğun bakımda verdiği 11 günlük yaşam savaşını ''donarak'' kazandı.


Vücut ısısı 32 dereceye düşürülen Küçük, ailesinin ve doktorlarının ümidi kestiği anda gözlerini tekrar dünyaya açtı.


Adet düzensizliği şikayetiyle başvurduğu Sincan Lokman Hekim Hastanesi'nde ilaçlı böbrek üstü bezi tomografisi çektirmesi kararlaştırılan Küçük'ün vücudunda verilen ilaca karşı on binde bir görülen reaksiyon ortaya çıktı.


Ani solunum ve kalp durması gelişen Küçük'e acil serviste kalp masajını da içeren yeniden canlandırma işlemi yapıldı. Burada kalbi yeniden çalıştırılan ve beyninde ödem oluştuğu tespit edilen Küçük, bilinci kapalı olarak yoğun bakım servisine alındı.

ölüme
karşı
''donarak''
zafer
kazandı
Yorum (2)
Yılma Acu
Allah hayırlı şifa versin
0
Cevapla
Kemal Eren
Dondurularak denen işlem terapötik hipotermi(tedavisel soğutma)tedavisidir.SGK tarafından SUT'ta tanımlanırsa ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi birçok kişinin hayatı kurtulup beyin hasarsız olarak yaşama hakkına kavuşacaktır.yeni bir tedaviymiş gibi yazılmış ama ilgili uzmanlık derneklerinin tavsiyesi ve raporları doğrultusunda 5 yıldır SUT'ta tanımlanması için bekleniyor ancak halen alınmış bir karar yok.neyseki en azından yenidoğan hipotermisi 2.5 ay önce üniversiteler hariç de olsa SUT'ta tanımlandı da bebeklerin hayatlarına beyin hasarsız devam etme imkanı sağlandı.darısı yetişkin endikasyonlarına.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir