Medimagazin logo

Olmayan dalak tomografide çıktı!

Şehzade Çelebi'nin dalağı 4 yıl önce alındı. Romatizması için tomografi çektirmek isteyen Çelebi, gittiği bir merkezde durumunu belirtti. Ancak rapor 'dalak sağlıklıdır' diye çıktı. Görüntüleme merkezi: Sekreterya hatası...
Kaynak: SABAH - ERHAN ÖZTÜRK
 Olmayan dalak tomografide çıktı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Romatizma hastası Şehzade Çelebi, şiddetli ağrılar çekince doktorunun isteğiyle oğlu tarafından İstanbul Maltepe Görüntüleme Merkezi'ne tomografi çektirmek için götürüldü. Oğul Metin Çelebi, tomografisi öncesi doldurduğu forma annesinin 2008 'de bir askeri hastanede Kronik ITP hastası olması nedeniyle dalağının alındığını yazdı. Ancak Maltepe Görüntüleme Merkezi'nin doktorları Oğuz Cantımur ve Kemal Şahin'in imzaladığı raporda 'Dalak normal boyutlarda ve parenkim dansitesi homojendir' ifadeleri yer aldı. Merkez'den Tuğba Gül'e telefonla durumu anlatan oğul Çelebi yaşadıklarını "Bana, 'Bir hata yaptık, özür dileriz. Rapor formları matbuu evraklar. Sekreterya dalakla ilgili bölümü silmeyi unutmuş' dedi. Daha sonra görüntüleme merkezi genel müdürü Mehmet Sevim beni aradı. Bana, 'Tekrar çekim yapalım. Bir yol kazası yaşadık. Başımıza böyle şöyler gelebilir. Tüm görüntüleme merkezlerinde benzer hatalar yapılıyor' dedi. Bu yaklaşımı beni oldukça rahatsız etti. Türkiye'de görüntüleme merkezlerini iyi denetlemeli" dedi.

'HER YERDE BU TÜR HATALAR OLUYOR'
Maltepe Görüntüleme Merkezi'nden Dr. Mehmet Sevim ise SABAH'ın sorularına şöyle cevap verdi: Matbuu formlar var. Sekreter formdan o bölümü çıkarmayı unutmuş. Keşke olmasaydı. Tedaviyi değiştiren, hastayı etkileyen bir şey olmadı. Metin Bey'den özür diledim. Yanlış bir rapor yazdık ve bunu kabul ediyoruz. Herkesin başına gelebilecek hatalar. Bunun bir haber değeri yok. Türkiye'nin bütün her yerinde bu tür hatalar oluyor... Şehzade Çelebi'ye başka bir merkezde yeniden çekilen tomografi sonuçlarına göre fıtık teşhisi konuldu. Çelebi geçen hafta mikro cerrahi yöntemiyle belinden operasyon geçirdi.

olmayan
dalak
tomografide
çıktı!
Yorum (3)
hasan ekim
Matbuu form ne demek ki? O zaman tomografi ne için çekiliyor. Malesef ülkemizde önüne gelene tomografi çekildiği için herşeyi normal gösteren matbuu formlar hazırlanmış galiba? Malesef ciddiyet kayboldu. Anamnez bile almadan artık görüntülemeli tetkikler yapılır hale geldi. Karnında kitle palpe ettiğim bir öğretmene 2 kez görüntülemeli tetkik istedim, ikisi de normal çıktı Başka bir merkeze sevk ettim opere oldu. Hastamın yüzüne bakamaz oldum.Palpe edilen bir kitle görüntüleme de nasıl farkedilmez ki? Tomografi için uzman deneyimli bir radyolog şartı konmalıdır. Hatalı değerlendirmeler de ise affedilmemeli. Kesinlikle ücreti ödenmemeli veya geri alınmalı.
0
Cevapla
duurut
Bu durumun haber değeri nedir anlamdım.Doğrudur bu tür raporlar matbuudur ister doktor söylemeyi unutsun istrer sekreterya hataı olsun sıklıkla karşılaşılan bir olaydır. olmayan bir seyin var olarak yazılması hasta sağlıyıla ilgili çok vahim sonuçlara neden olmaz kaldı ki hastanın dikkati yada başka sebeplerden dolayı bu hata bir şekilde düzeltilir. buna değinene kadar hastanelerimizde gereksiz yere yapılan onlarca tetkikin nedeni araştırsalar daha iyi olur.insanımız hastaneye sadece ultrason yaptırmak için şikayeti olmadan gidiyor. klinisyen hekimler her durum için radyolojiye başvuruyor. böyle gereksiz durumlar karşısında sayıları 100 leri bulan ultrason BT ve MR tetkikleri yapılıyor. bu da yetmezmiş gibi idareciler ertesi güne hasta beklemesin raporunu hemen alsın istiyor. böyle fabrikasyon işlerin yapıldıgı ülkemde bu tarz rapor hataları da normal olsa gerek.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
sevgili megimagazin çalışanı kardeşlerim şunu da samimiyetle ifade edeyim:emin olun ben de düşünmekten ve yorum yapmaktan yoruldum.ve yine emin olun bu yorumları yazarken çok büyük keyif alıyor değilim.benimkisi çok değerli,sevgili meslektaşlarımızla,kardeşlerimizle,hocalarımızla dertleşmek.keşke hiçbirimiz bu yorumları yapmak,yazmak zorunda kalmasaydık. ve keşke hayat gerçekten bayram olsaydı. ama siz de biliyorsunuz ki değil.ve her devirde,dönemde birilerinin çıkıp inandıkları doğruları mutlaka konuşması,söylemesi lazım.son olarak akşam gazetesinde yaşanılanları gördünüz,duydunuz.bahsi geçen gazeteci serdar akinan muhtemelen "allah muvaffak etsin" diye bitirdiği son yazısından dolayı işinden el çektirildi.diğer bir gazeteci nagehan alçı falan da işin sosu.nagehan alçı başka bir yerde rahatlıkla kendisine iş bulabilir.peki ya serdar akinan?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir