Medimagazin logo

Nöroloji Derneği Başkanı'ndan kontenjanlardaki artışa tepki: 'Eksik daha eksik fazla daha fazla olacak!'

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, TUS'ta Nöroloji kontenjanlarındaki artışı değerlendirdi. Kontenjanların artırılması ile kalite azalmasının da göze alındığını belirten Prof. Dr. Topçuoğlu, "Eksikler daha eksik fazla daha fazla olacak" dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Nöroloji Derneği Başkanı'ndan kontenjanlardaki artışa tepki:  'Eksik daha eksik fazla daha fazla olacak!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN -  Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, Türkiye Klinikleri TV Medigündem’de gerçekleştirilen canlı yayında TUS'ta Nöroloji kontenjanlarındaki artışı değerlendirdi.


TUS’ta kontenjanlar 2 katına çıktı! İşte en çok kontenjan açan 10 kurum!


TUS kontenjanlarındaki artışın beklediklerinin çok daha üstünde olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Akif Topçuoğlu, 2021 yılında 98 civarında olan kontenjanın bu yıl 550'ye yükseltildiğini duyduğunda inanamadığını ifade etti.

"Varolan asistan sayısı kadar yeni asistan alınacak"

Kontenjanların bu denli yükseltilmesinin altında yatan bilimsel bir neden bulamadıklarını  belirten, Prof. Dr. Topçuoğlu, varolan asistan sayısı kadar yenisinin alınacağını şu sözlerle belirtti:

"Türk Nöroloji Derneği üyelerinden yola çıkarak şu an 3 bine yakın aktif nörolog, 600 asistan olduğunu tahmin ediyoruz. Bu sayılara göre varolan asistan sayısı kadar yeni asistan alınacak. Açılan kadronun tamamını dolmayacak ve belli ki kliniklere dolma yaşanacak. Özellikle merkezde yaşanan yığılmalar nedeniyle eğitimde ciddi problemler yaşanacak. Önceki yıllara kıyasla da eğitim organizasyonunda önemli farklar olacak"

 

 

"Eksikler daha eksik fazlalar daha fazla olacak"

Prof. Dr. Topçuoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Umarım kontenjan artışları ucuz iş gücü olarak düşünülerek değil eğitimleri de düşünülerek artırılmıştır. Şu anki koşullarda bu eğitimin verilmesi imkansız, görülen hasta sayısı, yapılan tetkiklerde azalma olacak ve gelecekte de yönetimi güç,  telafisi namümkün durumlara yol açacak.

Kontenjanların artırılması ile kalite azalması da göze alındığını belirten merkezdeki kliniklerin daha fazla seçilirken periferdeki kliniklerin daha az tercih edileceğini söyleyen Prof. Dr. Topçuoğlu, "Zaten çok tercih edilen klinikler daha çok tercih edilip dolacak, tercih edilmeenlerden de iyice uzaklaşılmış olacak. YanieEksikler daha eksik fazlalar daha fazla olacak. Kapasite sabit kaldı ancak kontenjan artırıldı. Bir araba 4 kişi taşır ancak siz arabaya 10 kişi koyarsanız taşıması mümkün değildir."

"Yürütmeyi durdurma iptal davası açacağız"

Türk Nöroloji Derneği olarak kadro artışının fazla olduğu derneklerle birlikte hareket ettiklerini belirten Prof. Dr. Topçuoğlu Dernek olarak da kontenjanlardaki artışa ilişkin yasal süreci başlatacağız ve yürütmeyi durdurma iptal davası açacağız" dedi.

türk nöroloji derneği başkanı
prof. dr. mehmet akif topçuoğlu
tus kontenjanları
Yorum (3)
dr
hocam yurutmeyi durdurma davasi açacaksınız açmasına da o mahkemeler o hakimler o savcilar yeni Türkiye'nin gereklerini yapacaklardır ne yazık ki olan olduğuyla kalacak
11
Cevapla
Devrimci Derviş
İstediğiniz kadar dava açın ,MEMLEKETİMDE YÜRÜTENİN YÜRÜTMESİNE ENGEL OLAMAZSINIZ.
13
Cevapla
Hekim
norolog bizim çalıştığımız şehirde yok burası sehir kardeşim ee kadro artmasin ne yapsın bu insanlar
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir