Medimagazin logo

MR’a da 'onaylı randevu' geliyor

Sağlık Bakanlığı, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi MR, tomografi, ultrason ve ameliyat gibi tetkiklere de gelecek. Uygulama ile görüntüleme randevularına gelmeme oranı da düşecek.
Kaynak: Yeni Şafak
MR’a da 'onaylı randevu' geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) "Onaylı Randevu" sistemini devreye almaya hazırlanan Sağlık Bakanlığı, MR, tomografi, ultrason ve ameliyat gibi tetkiklerde de benzer bir sistem üzerinde çalışıyor.

Muayenede olduğu gibi bu alanlarda da alınan randevular bir gün önceden hastaya hatırlatılacak. 

Uygulama ile görüntülemede randevuya gelmeme oranı aşağı çekilecek. Bakanlık ayrıca akılcı laboratuvar ve akılcı görüntüleme uygulamasını da hayata geçirecek. Özellikle tomografi ve gelişimsel işlemler dahil olmak üzere bilim kurulu ve branş uzman dernekleriyle iş birliği içerisinde bir algoritma üzerinde çalışılıyor. 

Bu uygulama ile de kolonoskopi ve gastroskopiyle ilgili endoskopik işlemler ne zaman, hangi durumda, hangi hasta grubunda, nasıl istenmeli gibi sorular takip edilecek. 

Sistem, 1 Haziran’dan itibaren kullanılmaya başlanacak.


 

mr
tomografi
onayli randevu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir