Medimagazin logo

Modern tıp karşıtlığı bebeği yoğun bakımlık etti!

Ankara'da 2 aylık bir bebek, beyin kanaması nedeniyle entübe edildi. Doktorlar bebeğin öyküsünü incelediğinde, doğar doğmaz yapılması gereken ve yenidoğan bebeklerde kanamayı önleyen K vitaminini ailenin yaptırmadığı görüldü.
Kaynak: NTV Haber - Melike Şahin
Modern tıp karşıtlığı bebeği yoğun bakımlık etti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son yıllarda ailelerde, aşı reddi ve bebeklerde kalıtsal hastalıkların tespitini sağlayan topuk kanı taramasına karşıtlık artıyor.

NTV'den Melike Şahin'in haberine göre, iki aylık bir bebek, Ankara'da Etlik Şehir Hastanesinde beyin kanaması nedeniyle yoğun bakımda entübe edildi.

Bebeğin kanamasının K vitamini eksikliğinden kaynaklandığı düşünülüyor.

K vitamini aşısı yaptırmamış

Çünkü ailenin bebeğe doğar doğmaz yapılması gereken, yenidoğan bebeklerde kanamalı hastalıkları önleyen K vitaminini yaptırmadığı ortaya çıktı.

Annenin evde doğum yaptığı, ailenin bebeğe K vitamini ve aşı yapılmasına, topuk kanı taramasına izin vermediği öğrenildi.

Bir süre sonra bebekte rahatsızlıklar başladı ancak iddiaya göre başta aile çocuğa ilaç verilmesine dahi engel oldu.

Beyin kanaması geçirdi

Bebek nöbet geçirip durumu ağırlaşınca Çankırı'dan Ankara'ya Etlik Şehir Hastanesine sevk edildi. Burada bebeğin beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

"İlk anda K vitamini yapıyoruz"

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada "Doğduğu anda biz bütün çocuklarımıza hızla ilk anda K vitamini yapıyoruz." ifadelerini kullanan Kasapçopur, K vitamininin yenidoğanı kanamalı hastalığı denilen hastalıktan koruduğunu dile getirdi.

Kasapçopur, "Çünkü Kvitamini bebeğimizi kanamadan koruyan çok önemli bir vitamin. Yapmadığımız zaman karşımıza bu noktada çok kötü kanamalı bir hastalık tablosu ortaya çıkıyor." dedi.

Mutlaka yapılmalı

Yaşamın ilk 3 ayı içinde oluşan bütün kanamalı hastalıkların mutlaka K vitamini eksikliği ile ilişkilendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Kasapçopur, "İnsan vücudunun en önemli yeri beynimiz. Orada çok ciddi etkilenmeler söz konusu olabilir. Yine aynı şekilde vücudun çeşitli yerlerinde kalıcı kanamalar oluşabilir." diye konuştu.

Aşı karşıtlığı İl Sağlık Müdürlüklerine bildiriliyor

Bebeklerde aşı ve topuk kanı reddi hastaneler tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine bildiriliyor.

İl Sağlık Müdürlükleri konuyu yargıya taşıyor. Basına yansıyan son örnek ağustos ayında Kars'ta yaşanmıştı.

ankara
bebek
k vitamini
Yorum (11)
Davut doğru
aşı reddini il sağlık müdürlüklerine bildirdiğimiz doğru fakat müdürlüklerin konuyu yargıya taşıdığı yalan, adeta aşı reddi teşvik ediliyor aşıyı yaptırmayan aileye değil aile hekimliği çalışanlarına yaptırım uygulanıyor performans kesintisi onlarca evrak vs..
6
Cevapla
Ahaa
biz hekimler k vit. veya aşı yapıp çocuklara neden zarar vermek isteyelim ki bunu biri açıklayabilir mi?
2
Cevapla
muzaffer hekim
k vit yaptırmayan mal çok.
Cevapla
Emekli cerrah
bir bebeğin sağlığı ve can güvenliği kamu idaresine emanet olmalı,cahil ebeveynlerine,aptal akrabalarına vs.bırakılmamalıdır.tabii kamu idaresinin pozitif bilimi rehber edindiğini farzediyorum.18 yaşından sonra herkes(toplum sağlığını tehdit etmediği sürece) ne haltederse etsin.
4
Cevapla
K Y
@ahaa mesela siz doktorlar zamanında ''para için'' sigara reklamlarında sağlığa zararı yok demiştiniz. şimdi de para için (maalesef doktorların artık mümessilerin nasıl oyuncağı olduğunu biliyoruz) olabilir mi?
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir