Medimagazin logo

Mobilyacıya kızan doktor çok amaçlı askı üretti

Sağlık ocağı doktoru Ertan Zengin’i mucit yapan buluşun hikayesi, eşiyle bir mobilya mağazasına gitmesiyle başlar. Gardıroplara az eşya sığması problemiyle ilgilenen Zengin, 80 pantolon veya etek asılabilecek çok amaçlı askı icat ederek patent aldı
Mobilyacıya kızan doktor çok amaçlı askı üretti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık ocağı doktoru Ertan Zengin’i mucit yapan buluşun hikayesi, eşiyle bir mobilya mağazasına gitmesiyle başlar. Gardıroplara az eşya sığması problemiyle ilgilenen Zengin, 80 pantolon veya etek asılabilecek çok amaçlı askı icat ederek patent aldı.


Eşiyle birlikte yatak odası takımı almaya giden doktor, gardırobun iç aksesuarını beğenmeyince geliştirdiği çok amaçlı askıya patent aldı. Mucit doktor Ertan Zengin, şimdi en büyük hedefinin mobilya devi İtalya’ya mobilya aksesuarı satmak olduğunu söyledi. Eşi de doktor olan Zengin, buluşları için bugüne kadar 80 milyar lira (80 bin YTL) harcadı. Sektöründe dünya devi olan firmalardan ‘ortaklık’ teklifi alan doktor, önümüzdeki günlerde ihracat yapacak olmanın heyacanını yaşıyor. İnegöl’ün Cerrah beldesi sağlık ocağı doktoru Ertan Zengin, ‘Sergileme ve konumlandırma amaçlı yapılanma’ adını verdiği buluşuyla mağazaların teşhir sorununu da çözeceğine inanıyor. Dr. Zengin, buluşlarının prototipini yapabilmek için doktorluktan arta kalan zamanlarını kullanmış. Türkiye’nin önde gelen mobilya üreticileri ise, 36 yaşındaki Dr. Zengin’in buluşunun önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyor.

13 yıldır hastalara hizmet veren Doktor Ertan Zengin’i mucit yapan buluşun hikayesi bir mobilya mağazasına gitmesiyle başlar. Eşi Doktor Ayşe Zengin ile yatak odası takımlarına bakan Ertan Zengin, gardırop bölümündeki pantalonluğu beğenmeyerek, ‘pantolonluk kısmını daha kullanılır hale getiremez misiniz?’ önerisinde bulunur. Mobilya üreticisi, genç çiftin uyarısını pek dikkate almaz. Bunun üzerine kullanışlı bir pantolonluk yapmak için harekete geçen Dr. Ertan Zengin, bir hafta boyunca İnegöl Sanayi Sitesi’ne gider gelir. Yaptığı prototipi çevresine gösteren Zengin, ‘Çok iyi bir buluş, git patent al, devlet patent harcamasının yüzde 75’ini geri veriyor’ görüşleri üzerine Destek Patent Ofisi’nin yolunu tutar. ‘Katlanabilir çok amaçlı askı’ adını verdiği buluşu için patent müracaatında bulunan Zengin, bir süre sonra mağazalar için geliştirdiği ‘Sergileme ve konumlandırma amaçlı yapılanma’ adını verdiği ikinci buluşu için de patent müracaatı yapar. “Yaptığım şeyi önce ben beğenmeliyim.” diyen Dr. Zengin, her iki buluşu için de patent almayı başarır. Zengin, son olarak geçtiğimiz aylarda limonun çekirdeği ile suyunun ayrıştırılmasını sağlayan ‘Kendinden süzgeçli pratik sıkma aparatı’ adını verdiği buluşuna da patent alır.

Bugüne kadar patent başvuruları için 80 milyar lira harcama yapan Ertan Zengin, devlet teşviği almak için girişimlere başlamış, ancak kendisine söylenildiği gibi herhangi bir destek görememiş. “Bugüne kadar yaptığım harcamalarla kendime 2 daire alırdım.” diyen Doktor Zengin, karşılaştığı zorlukları da yenmeyi başarmış. Buluşlarının hayata geçirilmesi için ev ekonomisinde tasarruf uygulayan Zengin, mobilya iç aksesuarıyla ilgili buluşlarını mobilya üreticilerinin beğenisine sundu. Şimdilik seri üretime başlamayan Zengin, en büyük hedefinin mobilya devi İtalya’ya ihracat yapmak olduğunu dile getirdi.

Zaman
mobilyacıya
kızan
doktor
çok
amaçlı
askı
üretti
Yorum (2)
Meral TURGUT
CEM HOCAMLA İŞ BANKASINDA ÇALIŞAN KIZIMIN RANDEVU ALMASI SONUCU TANIŞTIM. ÇOK DONANIMLI , GÜVEN DUYULABİLECEK GÜNÜMÜZDE EŞİNE AZ RASTLANAN DR ,LARDAN BİRİ GÖRÜŞTÜĞÜMDE BANA GÜVEN VERDİ. EĞER BİR GÜN AMELİYAT OLURSAM CEM HOCAMA OLMAK İSTERİM... MERAL ÖGRETMEN
8
Cevapla
Kadriye Akdı
SSK anlaşması varmı hastaneniz in.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir