Medimagazin logo

Meclis, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi için mesai yapacak

TBMM Genel Kurulu, Ramazan Bayramı dolayısıyla verdiği bir haftalık aranın ardından kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi için mesai yapacak
Meclis,  sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun teklifi için mesai yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Haftalık çalışmasına 10 Mayıs Salı başlayacak Genel Kurulda Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

Teklife göre, kamu veya özel sağlık kurum ve kuruluşları ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekim ve diş hekimleri ile diğer sağlık meslek mensuplarının sağlık mesleğinin icrası kapsamında yaptıkları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle yapılan soruşturmalar hakkında Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümleri uygulanacak. Soruşturma izni, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Mesleki Sorumluluk Kurulu tarafından verilecek. Kurul, özel sağlık kurum ve kuruluşları ve vakıf üniversitelerinde görev yapan hekim ve diş hekimleri ile diğer sağlık meslek mensupları bakımından il sağlık müdürlüklerinde görevli başkan veya yardımcılarını da ön inceleme yapmak üzere görevlendirebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşları ve devlet üniversitelerinde görev yapan hekim ve diş hekimleri ile diğer sağlık meslek mensuplarının sağlık mesleğinin icrası kapsamında yaptıkları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle idare tarafından ödenen tazminattan dolayı ilgilisine rücu edilip edilmeyeceğine ve rücu miktarına, ilgilinin görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle görevini kötüye kullanıp kullanmadığı ve kusur durumu gözetilerek Mesleki Sorumluluk Kurulu tarafından 1 yıl içinde karar verilecek.

Teklifle ayrıca Mesleki Sorumluluk Kurulu'nun üyeleri ve karar alma süreçleri de düzenlenecek.

Bu düzenleme haklarında kesinleşmiş bir soruşturma izni verilenler bakımından uygulanmayacak ve soruşturma veya kovuşturmalara devam edilecek.

Kamu kurum ve kuruluşları ve devlet üniversitelerinde görev yapan hekim ve diş hekimleri ile diğer sağlık meslek mensuplarının sağlık mesleğinin icrası kapsamında yapmış oldukları muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalar nedeniyle idare tarafından ödenen tazminattan dolayı açılan rücu davalarından, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla yargılaması devam edenler bakımından karar verilmek üzere Mesleki Sorumluluk Kurulu'na başvurması için davacıya iki aylık süre verilecek. Başvuru yapılmaması halinde dava usulden reddedilecek.

sağlıkta şiddet
tbmm
sağlık çalışanları
kanun teklifi
Yorum (7)
halen
Halen bir şans var şu malpraktis yasası için. Doktorların % 70 ine yakın oranda tam zamanlı yada part-time özelde çalışıyor. 1-Rücu durumunda sigorta teminatını geçen Kısım doktorun çalıştığı kurum ve/veya devlet güvencesine alınsın 2- yada kökten çözüm hiçbir tazminat sigorta teminatını geçemesin ve bu durumda oturun sigorta teminatlarını radikal bir şekilde düzeltiniz. 10 sene önceki vaka başı sigorta teminatı bile 2022 yılı sigorta tazminatından daha yüksekti. Bu TRAJİ-KOMİKTİR. 10 yılda herşey 10 a katlandı yahu. Asgari ücret ve istenilen tazminatlar başta olmak üzere SAYIN YASA yapıcılar birşeyleri daha iyi yapmak için halen bir şansınız var.
0
Cevapla
olmadı
Malpraktis yasası olmadı eksik. Özel de çalışanları rücu durumunda kapsam dışı bırakırsanız ki mevcut yasa öyle, bu yasa amacına ulaşamayacak !!!!! Öneri: -öncelikle sigorta teminatlarını en az 5-6 katı arttırın çünkü 12 yıldır yerinde sayıyor - asgari ücret 10 kat arttı - istenilen tazminatlar 5-6 kat arttı -sigorta teminatları olması gerektiği gibi arttırılırsa zaten yasa bile yapmanıza gerek kalmaz. -rücu durumunda doktorun çalıştığı özel kuruma sigorta teminatını geçen miktar yansıtılabilinir veya devlet devreye girebilir
12
Cevapla
sigorta
Sigorta teminatları çok komik seviyelerde kaldı. Acilen şu anda olanın 7-8 katına çıkarılması gerekiyor çünkü asgari ücret son 10 yılda 10 katına çıktı ama sigorta teminatları aynı kaldı hatta bazı bölümlerde düştü. Trafik sigortası aylık artıyorsa bizim sigorta teminatları da aylık artmalı.
12
Cevapla
hasan ersin
Biran önce özlük hakları ve maaş düzenlemeside yapılsın. Yakınlarım kaç kere maaş artışı aldınız maaşlarınız uçtu diyor. Çok güzel algı yaptılar. Vatandaşın önüne attılar.
26
Cevapla
Ali çantabey
Şiddet siz gitmeden bitmez. Gittikten sonrada azalır ama bitmez. Siz boş verin şiddeti şu ek ödemeyi arttırında Bi hayırlı iş yapın...
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir